3 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Terjed az öngyilkosság a luxushajón ragadt alkalmazottak között

Másfél hónap alatt már nyolc – a luxushajók szűk kabinjában rekedt – alkalmazott ölte meg magát. Sajnos egy magyar férfi is volt köztük – számol be a tragikus jelenségről az indirekt.hu.

A luxushajók személyzete igencsak megszenvedte a koronavírus miatti karantént. Főleg azok, akik már csak 1-2 napra, esetleg hétre voltak a munkaszerződés lejártáról, fejben talán már otthon is voltak, mikor jött a lesújtó hír: a koronavírus miatt karanténba kell vonulniuk, ami nem máshol lesz, mint a saját munkaadóik tengeri járművein.

Hiába vannak a hajók minden luxussal fel vannak szerelve, ha az alkalmazottak hosszú heteken át nem mozdulhatnak ki a szűk, alig pár négyzetméteres kabinjukból. Még az ételt is a résnyire nyitott ajtón tolják be nekik. Ez rosszabb a börtönnél, hiszen még csak Strasbourg sem ítél meg milliós kártérítéseket a számodra. Sokan elvesztették a valóságérzetüket, szorongás, depresszió lett úrrá rajtuk, míg néhányan – végső kétségbeesésükben – az öngyilkosságba menekültek.

Legutóbb a Barbadosnál veszteglő Harmony of the Seas egyik Fülöp-szigeteki női alkalmazottjának halálhíréről számoltak be a Cruiselawnews kollégái. Mariah Jocsonra kabinjában találtak rá a Royal Caribbean társaság tulajdonában lévő hajón. Eközben a Harmony of The Seas-en még mindig legalább 2000 alkalmazott várja, hogy hazatérhessen. Erre a hajóra szállították át több másik karantén alá helyezett hajó dolgozóit. Maria Jocson is az egyik ilyenről, a Rhapsody-ról került át.

A Royal Caribbian azt tervezi, hogy a következő három hétben 2020 Fülöp-szigeteki alkalmazottját szállítja haza mintegy 20 repülőgépjárattal Barbadosról.

(indirekt.hu nyomán – képünk illusztráció)

További híreink

Mi Hazánk: Kártalanítani kell az oltatlanság miatt elbocsátott dolgozókat!

Magyar Jelen

Horvátországban a koronavírus volt a leggyakoribb halálozási ok tavaly a horvát közegészségügyi intézet szerint

Magyar Jelen

Elfogadhatatlannak tartjuk a magyar lakosság emberkísérletbe való kényszerítését – Interjúnk Dr. Páli Jenővel

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben