17 C
Budapest
2022. október 6., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldHírekTudomány

The Telegraph: a lezárások több áldozatot szedhettek mint maga a koronavírus

Elegáns stílusban, feltételes módban az egyik legnagyobb brit lap arról ír – szakértőket kérdezve – , hogy a koronavírus csúcsidőszakában eszközölt lezárások, az utóhatások miatt valójában ártalmasabbak lehettek a társadalom egészségére, mint maga a vírus.

Az újság arról ír, hogy június óta havonta 1000-ren halnak meg Nagy-Britanniában olyan betegségeknek köszönhetően, amelyek kialakulásához a bezártság nagyban hozzájárulhatott. Júniusban az elhalálozások száma öt éve nem látott “rekordot” döntött a szigetországban.

A koronavírussal nem, de a pandémiával összefüggő betegségek közé a szív és érrendszeri megbetegedéseket, a cukorbetegséget és a különböző mentális zavarokat sorolják.

Dr. Letoha Tamás ehhez kapcsolódva arra hívja fel a figyelmet bejegyzésében, hogy még Magyarországon is a legelején kimondásra került, hogy a koronavírus miatt elhunytak statisztikájába azok is bekerülnek, akik akár egyetlen pozitív tesztet produkáltak, de a kormány ennek ellenére is a vakcinákat erőlteti.

 

További híreink

Novák Előd: Kitartok elveim mellett!

janositamas

Ultimátumot kaptak az oltatlan egészségügyi dolgozók – péntek éjfélig oltakoznak, vagy mehetnek

Faragó Dániel

Csütörtök éjjel csillaghullás lesz látható

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben