12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Ticketmaster: 2021-től csak akkor mehetünk koncertre, ha be vagyunk oltva

Az amerikai Ticketmaster a Billboardnak beszélt arról, milyen jövő várhat a koncertezőkre.

A tervek szerint 2021-től kezdve csak az vehet majd részt nagy létszámú koncerteken, aki bizonyítani tudja: beoltotta magát COVID-19 elleni vakcinával. A kezdeti időkben a kivételek közé sorolják azokat, akik a rendezvényt megelőző 72 órából rendelkeznek egy negatív teszttel. Ám később ez a kitétel aligha marad meg.

A Ticketmastert nem foglalkoztatják az ezzel kapcsolatos jogi aggályok, szerintük a szigorítás teljesen megfelel a törvényeknek, és már el is kezdték egy olyan rendszer kiépítését, ami egészségügyi szolgáltatókkal és vakcinaforgalmazókkal összekötve a jegyvásárlásnál azonnal jelezheti az eladónak, hogy a vásárló nincs beoltva.

A nagykoncertek és fesztiválok jó eséllyel visszatérhetnek a nyáron, ám már senki sem a vírus lecsengéséről beszél, hanem a közelgő vakcináról, ami “szuperfegyverként” oldja meg a problémát. Vagyis könnyen elképzelhető, hogy a szép új világban a “be nem oltottak” először csak koncertekre, majd meccsekre, végül már boltba se járhatnak.

Fotó: Getty Images

További híreink

Elütöttek a zebrán egy 20 éve vak férfit, visszanyerte a látását

Kiss Albert

Ideiglenesen módosulnak a vezetési és pihenőidők a közúti fuvarozásban

Dunai Tibor

A mecsetek újranyitásával újból felszökött a fertőzöttek és a halálesetek száma Iránban

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen