18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Hírek Kiemelt

Tilosban közlekedés, kék villogó és buszsáv is járt Schadlnak- “Tóniék” is szóba kerültek

A végrehajtó maffiáról szóló 1700 oldalnál is több nyomozati anyag a 444-hez került, a lap azóta folyamatosan ír az érdekesebb információkról.

Legutóbb arról szóltak a híradások, hogy néhányan beismerő vallomást tettek, melyekből az is kiderült, hogy Schadl alig pár év alatt 884 milliót kapott a kinevezésekért cserébe.

A 444 újabb anyagában az kapja a főszerepet, hogy Schadlnak és bandájának a diplomata útlevél mellett még olyan kékvillogó is járt az autójára, amellyel a buszsávot is használhatta – ez nem kis fegyvertény Karácsony Gergely polgármestersége óta.

Schadl ezt úgy érte el, hogy egy orvos barátjának a mentőszolgálatot végző cégére íratta az autóit, amit persze továbbra is maga Schadl és sofőrje használt – a buszsávban. Az ilyen sürgősségi szolgáltatást végző cégek általában szoktak forgalomkönnyítő kedvezményeket kapni. Schadl ezzel élt vissza, amit erkölcsileg talán vizsgálni sem érdemes, de a jelleméről sokat elárul, hogy miután a rendőrség visszavette a villogóját Schadlnek hetekig ez volt a legnagyobb problémája.

Van egy kifejezetten érdekes szála az orvos és Schadl kapcsolatának, ami azért túlmutat egy kispályás villogóhasználaton. A sok beszélgetésük egyikében a cégvásárlás után áttérnek egy körvonalazódó nagyobb üzletre, amiről egy bizonyos Ádámmal egyeztetnek, de szóba kerül a beszélgetésben Tóni és Barbara is. Erről ez áll a lehallgatási jegyzőkönyvben:

A sorozat korábbi részében többször felbukkant Nagy Ádámnak, Rogán Antal kabinetfőnökének a neve, akinek egyetemi vizsgákat intézett Schadl, de Nagy a cégén keresztül tavaly októberben megvette a Végrehajtói Kar több százmilliós budapesti irodaházát is. Hogy a fent idézett beszélgetésben róla ejtenek-e szót vagy sem, amikor Ádámot emlegetnek, arról a jegyzőkönyvekben nincs megerősítő vagy cáfoló rész.

Szóba kerül a beszélgetésben Tóni és Barbara is. Rogán Antal feleségét Barbarának hívják, ugyanakkor a jegyzőkönyvben semmi sem utal arra, hogy róluk lenne szó

-fogalmaz a 444.

A nyomozati anyagok alapján levonható olyan következtetés is, hogy a végrehajtó maffia tagjai Rogán Antallal is közös üzletre készülhettek.

 

További híreink

“Szélsőségesen erőltetett menetté” alakítják az oltási kampányt Németországban

Irányi Dániel

Megdőlt az országos hidegrekord

Szabó Norbert

Svédország: Három és fél év egy 11 éves lány megerőszakolásáért

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen