11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Tiltakozik a Mi Hazánk a szigorítások ellen

– A kormányfő által korábban belebegtetett nyitásból nem lett semmi, sőt az ellenkezője valósul most meg: nemhogy azok nyithatnának, akik eddig zárva voltak, hanem azok is be kell zárjanak, akik eddig nyitva lehettek – reagált a Mi Hazánk Mozgalom a kormány csütörtöki bejelentésére. A DK a templomok bezárást hiányolja, míg az LMP szerint a kormány eleve esélytelenül próbálta megakadályozni a járvány terjedését.

Tiltakozik a Mi Hazánk az ellen, hogy a vírus megjelenése óta legszigorúbb zárást jelentette be a kormány, miközben az emberek teljesítőképessége már rég túl van a tőlük elvárható határán – reagált a párt a kormány azon bejelentéseire, melyek szerint hetekre bezárják az iskolákat, üzleteket. Közleményükben úgy fogalmaznak, az óvodák, iskolák bezárásával újra rendkívül nehéz helyzetbe hozzák nemcsak a pedagógusokat és a tanulókat, hanem a családokat is.

– A kormányfő által korábban belebegtetett nyitásból nem lett semmi, sőt az ellenkezője valósul most meg:

nemhogy azok nyithatnának, akik eddig zárva voltak, hanem azok is be kell zárjanak, akik eddig nyitva lehettek. Továbbra sem értünk egyet azzal, hogy zárva tartják a múzeumokat, könyvtárakat, színházakat, mozikat, állatkerteket, vadasparkokat, uszodákat, edzőtermeket, stadionokat, sportcsarnokokat, vendéglátóhelyeket is – hangsúlyozta a Mi Hazánk, kiemelve, akár korlátozott létszámmal, de ezen intézmények nyithassanak ki. Hozzátették, a sportolási lehetőségek korlátozásának fenntartása is kontraproduktív, az egészséges immunrendszerre nagyobb szükség lenne, mint járványmentes időkben.

A balliberális pártok közül elsőként a DK reagált a kormány bejelentése, hiányolva a templomok és kaszinók bezárását. Gyurcsány Ferenc pártja szerint a járványügyi intézkedések kapcsán is arra ügyel a kormány, hogy a számukra fontos dolgok azért működjenek, ha minden mást le is kell állítani. – Egy szó nem hangzott el arról, hogy bezárják-e a kaszinókat, szüneteltetik-e a miséket, istentiszteleteket. Mi, európai magyarok követeljük, hogy ahogyan ismét leállították az egész ország életét, állítsák le a kaszinókat és a templomokat is, mert ezek is a fertőzés terjedésének melegágyai, akkor is, ha a fideszesek erről nem akarnak tudomást venni – fogalmazott a párt.

Az LMP szerint szükségesek és elkerülhetetlenek az új intézkedések, de nem szabad megfeledkezni a kormány felelősségéről. – A kormányinfón bejelentett intézkedések szükségesek és elkerülhetetlenek, mert az emberi élet védelme a legfontosabb. Éppen ezért nem halogatható tovább az sem, hogy a kormány végre adja meg a 100 százalékos táppénzt mindazoknak, akik a vírus miatt kényszerülnek otthon maradni – érvelt a párt, amely szerint nem kerülhető meg a kormány felelőssége. Mint fogalmaztak,

a kormány nem készült fel sem a második, sem a harmadik hullámra,

így „eleve esélytelenül próbálta megakadályozni a járvány terjedését: egy év óta nem épültek ki a tesztkapacitások, nem tették meg a szükséges lépéseket a kontaktkutatás érdekében és kaotikus állapotokat teremtettek az egészségügyben”.
Az LMP álláspontja szerint a kormánynak most azonnal meg kell segítenie a munkavállalókat, vállalkozókat, munkahelyeket, nem lehet továbbra is csak ígérgetni és a szűkös forrásokat újabb stadionok építésére fordítani. Szerintünk szükség volna többek közt 100 százalék táppénzt kell adni a vírus miatt otthon maradni kényszerülőknek, teljes körű bértámogatásra minden szektorban, ahol esett a bevétel, illetve jövedelempótló támogatást adni az eddig minden támogatásból kimaradt egyéni- és mikrovállalkozóknak.

További híreink

Trump utasítást adott az iráni naszádok tűz alá vételére és megsemmisítésére

Dunai Tibor

Klicsko maradt Kijev főpolgármestere

Varga Lilla

Gazdaságvédelmi és karitatív döntések a vidéki városokban

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben