1.8 C
Budapest
2021. december 6., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Tiltsák ki Klaus Iohannist Magyarország területéről!

Tiltsák ki Klaus Iohannist Magyarország területéről! – ezt várja el a magyar kormánytól Toroczkai László, reagálva a román államfő sorozatos magyarellenes uszításaira. A Mi Hazánk elnöke Fülöp Erikkel, a párt országgyűlési képviselőjével ma a Kossuth téri Tisza István emlékmű előtt tartott sajtótájékoztatót.

Ez teljesen jogszerű az Európai Bizottság szerint is, hiszen ez történt Sólyom László akkori magyar államfő esetében 2009-ben, amikor nem engedték be a Felvidékre – jóllehet, a köztársasági elnök szájából soha semmilyen szlovákellenes kijelentés nem hangzott el – indokolta javaslatukat a Mi Hazánk elnöke.

Újságírói kérdésre a pártelnök kiemelte: a média segítségével szeretnének a kormányzatra hatni, hogy vérszegény üzenetek helyett erőteljes diplomáciai lépéssel, a precedenssel is rendelkező kitiltással válaszoljon Magyarország a román államfő sorozatos magyarellenes, uszító kijelentéseire.

Fülöp Erik, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy vészesen közeledik a világtörténelem legigazságtalanabb és legerkölcstelenebb békeszerződésének a századik évfordulója. Ennek apropóján a politikus emlékeztetett: a Mi Hazánk országgyűlési csoportja még idén március 5-én törvénytervezetet nyújtott be, az 1921. évi XXXIII. törvényt hatályon kívül helyezendő. Jogilag, erkölcsileg és politikailag is idejétmúlt ugyanis – indokolta. A Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselőcsoportja ezért ezúton is felszólítja a törvényhozást, hogy vegye napirendre ezt a törvénytervezetet – emelte ki végül a képviselő.

elemi.hu

További híreink

Kilenc bevándorló erőszakolt meg egy 15 éves kislányt Németországban

Faragó Dániel

Alkotmánybírósághoz fordul a Mi Hazánk a védettségi igazolvány miatt

Irányi Dániel

Silverstone egymást követően két futamot is rendezne

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben