28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Titkolta olaszországi útját a paksi momentumos

 

Barabás István Nápolyból hazatérve részt vett az önkormányzat közgyűlésén, majd egy sajtótájékoztatón. Élettársa szintén bement a paksi erőműbe dolgozni.

A koronavírussal kapcsolatos kormányzati intézkedéseket is rendre kritizáló Momentum paksi képviselője fittyet hányt minden előírásra, amikor egy hete Nápolyból jött haza. Dacára annak, hogy Olaszországban tombol a koronavírus-járvány, gyakorlatilag az egész ország karantén alatt van, Európában itt rendelték el a legszigorúbb védelmi intézkedéseket. Barabás István mindezek ellenére elutazott Olaszországba, amit hivatalosan senkinek nem jelzett. Visszatérte után a legnagyobb természetességgel vett részt az önkormányzat közgyűlésén, veszélybe hozva ezzel a település vezetését. Igaz, pár nappal később bejelentette, önkéntes karanténba vonul élettársával együtt, aki egyébként a paksi erőmű területén dolgozik és aki szintén bement munkahelyére anélkül, hogy vizsgálatnak vetette volna alá magát. Mikor kiderült az eset, az erőmű két hétre kitiltotta a nőt és bevonta belépőkártyáját.

Miután a momentumos politikus felelőtlen tette kiderült, a város jegyzője válságtanácskozást hívott össze, és könnyen lehet, hogy az egész városi döntéshozatal karanténba kényszerül majd.

Szabó Péter, a város polgármestere a PestiSrácok.hu-nak azt nyilatkozta, az ügyben állásfoglalást kérnek a Kormányhivataltól, a további lépéseket ennek birtokában teszik meg.

Barnabás István a közösségi oldalán reagált a „rémhírre”. Mint írta: “Március 5-7. között Nápolyban jártam egy még decemberben leszervezett rövid utazáson. Repülővel mentünk és jöttünk, ott tartózkodásunk alatt a város a normális életét élte. Nápoly Milánótól, a vírus gócpontjától kb. ugyanolyan távolságban van, mint Paks. Elutazásunk előtt tájékozódtunk, és mindenhol azt találtuk, hogy Nápoly nem fertőzött, zöld zóna Olaszországon belül. Március 7-én tértünk haza – megjegyzem a Liszt Ferenc Repülőtéren semmilyen egészségügyi ellenőrzés, szűrés nem volt – azóta itthon vagyunk, semmi bajunk sincsen. Szerdán részt vettem a képviselő-testület ülésén. A testületi ülés ideje alatt rendelte el a miniszterelnök a veszélyhelyzetet. Csütörtökön munkahelyem otthoni munkavégzést rendelt el, azóta nem járok be. Pénteken erre való tekintettel már nem mentem el a Paksi Borbarát Klubba, és a mai képviselő-testületi tájékoztatót is kihagytam. Berendezkedtünk a még hat napig tartó itthoni életre. Most több, mint egy héttel az utazásunk után a sok járványügyi információ hatására már úgy gondolom, hogy a környezetünk megnyugtatása érdekében a két hétre világtól való elvonulás lett volna a legbölcsebb megoldás”.

A momentum vezetése egyelőre nem reagált párttársuk elképesztő felelőtlenségére.

További híreink

Fehér parlagi szamár született a debreceni állatkertben

Kiss Albert

Öt év börtönt is kaphat a német pap, amiért kritizálta az LGBT-t és a genderelméletet

Irányi Dániel

Orbán egy magyargyűlölő szlovák politikussal szurkolt a válogatott meccsen

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben