3.9 C
Budapest
2022. december 4., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírek

Titkos marad a képviselők kettős állampolgársága

Az országgyűlési képviselők esetleges kettős állampolgárságának nyilvánossá tételét előíró törvényjavaslatot terjesztett elő Novák Előd a megfelelő transzparencia megteremtése érdekében, hogy “tisztán látható legyen, ki milyen kötöttségekkel rendelkezik, valamint ki épített ki magának egyfajta menekülő útvonalat, mondjuk egy afrikai banánköztársaságba, mint Simon Gábor volt államtitkár, az MSZP egykori elnökhelyettese, akinek 240 milliós bécsi bankszámláján kívül megtalálták egy afrikai útlevelét is”.

A Mi Hazánk szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ha titokban más állampolgársággal is rendelkezhet egy törvényhozó, de a többi párt egyhangúlag leszavazta a titkosítás feloldását célzó javaslatot az Országgyűlés illetékes bizottságában. Pedig Novák Előd az izraeli példával is érvelt: ott nemcsak nyilvános a parlamenti képviselők más állampolgársága, de le is kell mondania az érintettnek vagy erről, vagy a mandátumáról.

Márki-Zay Péterről is csak miniszterelnök-jelöltté válása után vált köztudomásúvá, hogy kanadai állampolgársággal is rendelkezik, és több más politikusnál ma sem lehet tudni ezt.

 

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Csak a Mi Hazánk szólal fel a munkavállalók kizsákmányolása ellen

Kemény János

Dunakanyari főzde fürtös meggy párlata hozta el az év legjobb pálinkájának járó díjat

Faragó Dániel

Korábban még be akart vonulni a seregbe, de az ukrán teniszező most arról panaszkodik, hogy a szerb sportolókat beengedik Oroszországba

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben