33.6 C
Budapest
2022. augusztus 15., hétfő
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Tíz évre titkosította az idei tűzijáték költségeit a kormány

Egyelőre nem hajlandó elárulni a Magyar Turisztikai Szövetség, hogy mennyi közpénzbe fog kerülni az államalapítási programok megszervezése, valamint a tűzijáték, amit Európa legnagyobbjaként harangoztak be. Az indoklás a már sokszor hallott szlogen: „döntés megalapozását szolgáló adatokról” van szó, amelyeket tíz évig nem fognak nyilvánosságra hozni – írta meg az Index.

A tavalyi rendezvény költségeit három és fél hónap után hozták nyilvánosságra. Abból kiderült, hogy

a 2021-es államalapítási ünnep 12 milliárd forintba került.

Mivel idén állítólag üres az államkassza, ezért tönkre kell tenni a magyar kisvállalkozókat, és megszorításokat bevezetni a magyar családokra, ezért érthető, hogy az ilyen jelentős események költségeivel nem szívesen büszkélkednek a kormány köreiben.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a következő indoklással utasította el, hogy nyilvánosságra hozza a 2022-es rendezvény költségeit: „az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 27. § (5) bekezdése alapján a közfeladatot ellátó szerv feladat- és hatáskörébe tartozó döntés meghozatalára irányuló eljárás során készített vagy rögzített, a döntés megalapozását szolgáló adat a keletkezésétől számított tíz évig nem nyilvános.”

Vagyis az állami szervezet tíz évig nem szeretné elárulni, hogy mennyi pénzbe fog kerülni az a tűzijáték, ami – ha hihetünk a kormány bejelentésének – Európa legnagyobb tűzijátéka lesz.

Már javában zajlik az ünnep szervezése.

Mit nekünk rekordinfláció, piaci áron vásárolt gáz, meg megfizethetetlen élelmiszerek! Lesz szotyola meg tűzijáték!

Kiemelt képünk illusztráció egy korábbi rendezvényről

További híreink

Újabb vélemény kerül tiltásra a Facebookon

Irányi Dániel

A koronavírusra hivatkozva újult erővel támadják a hagyományos családmodellt

Irányi Dániel

Kanada- pénzbüntetést kapnak az oltatlanok a liberális “mintaállamban”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben