25.5 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírek

Tizenévesen felfegyverkezve, maszkban raboltak ki 11 embert /videó/

December 11-én este a XI. kerületben fogtak el egy 16 éves és egy 14 éves fiút, akik a Minerva utcában követtek egy férfit, majd egy gázriasztó fegyverrel megfenyegették, értékeit követelték és egy lövést is leadtak. A nyomozók a két fiút a helyszínen elfogták, egyiküknél megtalálták a gázriasztó fegyvert is.

A két fiatalt bevitték a rendőrségre, ahol elmondták, hogy korábban is követtek el rablásokat, és volt még három társuk is. A támadásokat mindig más és más csoportban követték el, egyedül az egyik 14 éves fiú az, aki minden rablásban részt vett.

A nyomozók a csapat harmadik tagját – egy 15 éves fiút – zuglói otthonában, a negyedik fiút – egy 16 éves középiskolást -, egy újbudai lakásban fogták el, a csapat ötödik tagját, egy 14 éves fiút az iskolából állították elő. A fiúk kivétel nélkül rendezett körülmények között élnek, a szüleik dolgoznak, egyikük édesapja például sebész egy fővárosi kórházban. Egyikük egyházi iskola tanulója. A fiúk kő-papír-ollóval döntötték el a támadások előtt, hogy kinél legyen a fegyver, és azzal szólították le az áldozataikat, hogy van-e náluk fű.

Az öt fiú arcát maszkkal eltakarva – november 7. és december 11. között – nyolc alkalommal tizenegy embert rabolt ki Újbudán és a Gellért-hegyen. Összesen több mint 120 ezer forintot, egy mobiltelefont és egy hangfalat vettek el áldozataiktól. Fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt hallgatták ki őket, majd őrizetbe kerültek.

(444, index, police.hu, fénykép illusztráció koloknet.hu)

További híreink

Chase Carey szerint nem áll le az F1-es szezont, ha egy pilóta koronavírusos lesz

Dunai Tibor

Tibi atya: a Pride többször kiállt a gyermekszexualizálásért, ez ellen a homoszexuálisok nem szólaltak fel

Irányi Dániel

“Szabad, igazságos és magyar Magyarországot!” – A Mi Hazánk egy hét múlva a Parlamentben folytatná a küzdelmet

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben