15.8 C
Budapest
2022. október 5., szerda
Magyar Jelen
GazdaságHírekKiemelt

Tizenháromszorosára emelkedett egy udvarház számlája a rezsimegszorítások miatt

Az ATV Heti Napló című műsorának az egri Macok Bisztró és az Imola Udvarház tulajdonosa elmondta: eddig télen az étteremben és a 15 szobás hotelben 700 ezer forintos gázszámlát fizettek, most ennek a 13-szorosát kellene fizetniük, azaz 8 millió forintot. Korábban húszszoros áron adták volna nekik a gázt, ezt sikerült tizenháromszoros árra mérsékelniük.

Ezeket a számokat nem lehet kitermelni, nem lehet egy bécsi szeletet 30 ezerét adni, vagy egy szobát – egy középkategóriás hotel vagyunk – nem lehet százezrekért adni egy szobát

– jelentette ki Mucsinka János.

A munkavállalókon csattan az ostor

Korábban a Mi Hazánk arra kérte a kormányt, ha már ilyen nevetséges „átlagfogyasztást” és „világpiaci” árat találtak ki, legalább a fogyasztásra kivetett adókat csökkentsék. Erre természetesen a Fidesz részéről szándék sincs, hiszen míg a globális óriásvállalatokra kivetendő minimumadót is ellenzik, addig a magyar lakosságot és a helyi érdekeltségű kisvállalkozásokat boldogan megfojtják az adóterhekkel és az átláthatatlan bürokráciával. Ennek pedig a magyar lakosság issza meg a levét.

Az említett egri étteremben és a hotelben 49 ember dolgozik jelenleg. Ez azonban a rezsimegszorítások miatt változni fog.

Mind a szállodai, mind az éttermi létszámon csökkentenünk kell. Biztos, hogy lesznek dolgozók, akiket el kell küldenünk

– magyarázta Mucsinka.

Ráadásul a helyzetet az sem segít, hogy a lakosság is kezdi érezni a megszorításokat, így egyre kevesebben járnak már étterembe, és akik el is mennek, azok is óvatosabban költenek.

A kérdés már csak az, hogy vajon akit a kormánynak a Covid idején nem sikerült tönkretennie, azt elintézi most?

Fotó: roadster.hu

További híreink

Még egy DK-s szerint is túl gyáva a kormány

Faragó Dániel

Románia is kiutasított egy orosz diplomatát

Varga Lilla

Kemény vita a koronavírusról: Boldogkői Zsolt professzor vs. Toroczkai László (videó)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben