18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Tizenhétezer embert tartóztattak le hat nap alatt Dél-Afrikában

Tizenhétezer embert tartóztattak le a koronavírus miatt elrendelt korlátozások megszegése miatt mindössze hat nap alatt a Dél-afrikai Köztársaságban – jelentette be pénteken Bheki Cele belügyminiszter.

Az országban március 26-án léptek életbe a járványügyi szigorítások – három hétre szólóan országos karantént rendeltek el –, és március 31-ig 17 ezer 209 ember került rács mögé, mert nem tartotta be egyebek közt a karanténra vonatkozó előírásokat, engedély nélkül utazott vagy szeszes italt árult tiltott módon.

Bheki Cele felszólította a lakosságot, hogy amennyire csak lehet, ne tegye ki magát fertőzés veszélyének, sem pedig a csaknem 25 ezer rendőrt és katonát, akik felügyelik a járvány ellen hozott szigorítások betartását. „Nem letartóztatni akarunk minél több embert, hanem fékezni a járvány terjedését” – mondta Cele.

Dél-Afrikában regisztrálták a legtöbb koronavírus-fertőzést az afrikai kontinensen. Zweli Mkhize egészségügy-miniszter pénteki tájékoztatása szerint 1505 igazolt esetről tudnak, a fertőzöttek valós száma azonban jóval nagyobb lehet ennél. A Covid-19 betegségbe eddig heten haltak bele az 57 millió lakosú országban.

Forrás: MTI

További híreink

A 95%-ban magyar lakosú Csíkszentdomonkoson le kell szedni a magyar feliratokat

Kiss Albert

Ferenc pápa: a nacionalizmus a vírus egyik variánsa, mindenki számára biztosítani kell, hogy hozzáférhessen a vakcinához

Irányi Dániel

Az Uniós bíróság elmarasztalta Magyarországot,de mi továbbra sem kérünk a migránskvótából

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen