28.1 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

Tizenöt ISIS-hoz köthető menekültet utasítanak ki Norvégiából

Svédországban viszont maradhatnak…

A norvég Igazságügyi Minisztérium dolgozói jelentették be, hogy tizenöt migránst véglegesen kiutasítottak az országból az Iszlám Államhoz fűződő kapcsolataik miatt – számol be az NKR.

Az elmúlt években majdnem száz norvégiai lakos harcolt radikális iszlamista terrorszervezetekben a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Ebből hatvanan csak letelepedési engedéllyel rendelkező bevándorlók voltak.

Májusban kezdte el még proaktívabb módon kiszűrni a norvég kormány az Iszlám Államhoz köthető elemeket az országból. Az összes ISIS-es kötődésű migráns tartózkodási engedélyét azonnali hatállyal visszavonták.

A norvég Bevándorlási Hivatal (UDI) a Norvég Rendőrség Biztonsági Szolgálatával (PST) közös akciójával kiutasítják azon személyeket is, akik nagy valószínűséggel már elhunytak, de a norvég rendszerben még benne vannak.

A svéd miniszterelnök, Stefan Löfven a norvég szomszédaival ellentétben nyilatkozatban vetette el még az elvi lehetőségét is, hogy kiutasítsák a radikális terrorcsoportokból hazatért svéd állampolgárokat Svédországból.

További híreink

A világon elsőként kapott májőssejteket egy újszülött Japánban

Dunai Tibor

A muszlimok felpörögtek, most egy spanyol katedrálisból akarnak mecsetet csinálni

Dunai Tibor

A pátyi boncmester kertjében halott csecsemőket is találtak

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben