16.2 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Gazdaság

Tízmilliárdokat rendeztek át a költségvetésben

A rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból például több mint 2,6 milliárd forint kerül ki: 2,1 milliárd forint kerül a Magyar Művészeti Akadémiához, a fennmaradó összeget az Agrárminisztérium és Külgazdasági és Külügyminisztérium kapja. 

Az mfor.hu összefoglalójából kiderül, hogy milyen költségvetésbeli változásokról számolt be a Magyar Közlöny. A lap arról ír, hogy  a Gazdaságvédelmi Alapból 6,75 milliárd kerül ki: 4,9 milliárd forint megy az EMMI-hez kerül sporttevékenység címen. 1,6 milliárd forint a Miniszterelnökségnél landol építésügyi, településügyi és területrendezési feladatokra valamint kulturális fejlesztési, örökségvédelmi és egyéb feladatok ellátásának támogatására gazdasági társaságok részére és a Bethlen Gábor Alap támogatására bő 175 millió forint jut – írja mfor.hu.

Továbbá szó esik a határozatban egy 21 milliárdos átcsoportosításról, aminek nagy része a Gazdaságvédelmi alapon belül mozog. 16,3 milliárdot a Magyar Falu Program helyett a Modern Városok Program kap meg.

A külügy közel 6,9 milliárdhoz jut hozzá, és a lap kitér többek között arra is, hogy tíz milliárd jut a „Nemzetközi vadászati, természeti és lovas rendezvények, valamint a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezésével összefüggő szervezési és lebonyolítási feladatok” támogatására. Hozzáteszik, hogy ezt a vasúti fejlesztésekre szánt keretből pótolják.

(Forrás: atv.hu, mfor.hu)

További híreink

Újabb kormánypárti pedofil bukott le: nevelt lánya vádolja a volt fideszes alpolgármestert

Irányi Dániel

Orbán Trumpnak: Izraelnek nyújtott közös támogatásunk továbbra is meghatározza politikánk irányvonalát

Irányi Dániel

Letartóztatásban az újszülött csecsemője megölésével gyanúsított nő

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben