1.2 C
Budapest
2021. március 6., szombat
Magyar Jelen
Kultúra

Több mint 80 ezer fontért kelt el Napóleon börtönének kulcsa

Becsült értékének sokszorosáért, 81 900 fontért (több mint 33 millió forintért) kelt el Napóleon Szent Ilona-szigeti börtönének kulcsa a Sotheby’s csütörtökön véget ért online árverésén – jelentette be az aukciósház.

David McDonald, az aukciós ház bútorszakértőjének közleménye szerint a 13 centiméter hosszú fémkulcs, amely Napóleon hálószobájának ajtaját zárta, egy skóciai házból került elő. Előzetesen 3-5 ezer fontra becsülték.

Bonaparte Napóleon 1821-ben bekövetkezett halála után Charles Richard Fox brit katonatiszt Szent Ilonáról magával vitte a kulcsot Skóciába és az édesanyjának adta, aki nagy rajongója volt a francia hadvezérnek. Mindig is tudták, hogy megvan valahol a kulcs, csak nem találták. Végül egy utazóládában őrzött borítékban bukkantak rá.

(Forrás: MTI – Kép: sothebys.com)

További híreink

Virtuális 3D tárlaton mutatja be a Seuso-kincset a Magyar Nemzeti Múzeum

Varga Lilla

Benyovszky emlékév jön

Faragó Dániel

Erdélyben több színház magyar drámák bemutatásával ünnepli a magyar kultúra napját

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben