2.1 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
BelföldBűnügy

Több mint ezer emberrel szemben intézkedtek

Több esetben is intézkedtek a rendőrök szilveszter éjszaka, egyesek a kijárási tilalmat szegték meg, míg másoknál pirotechnikai eszközöket találtak. 

Összesen 13 esetben indult eljárás pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt az országban – olvasható a rendőrség tájékoztatásában. A Police.hu beszámolója szerint Tiszaalpáron 2021. január 1-én 0 óra 15 perckor egy fiatalkorú egy 2. pirotechnikai osztályba tartozó terméket használt, ami egy lakóház tetőszerkezetére esett és emiatt az kigyulladt. Személyi sérülés nem történt, de több százezer forintos kár keletkezett. Mátészalkán december 31-én 20 óra egy lakatlan épületben keletkezett tűz feltehetően körül pirotechnikai eszköz használata miatt.

A kijárási tilalom megszegése miatt 2020. december 31-én 20 óra és 2021. január 1-én 5 óra között összesen 1028 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök.

Gödöllőn egy hipermarket parkolójába érkeztek rendőrök szerda délután, miután állampolgárok jelezték, valaki pirotechnikai termékekkel kereskedik. A 49 éves férfi teherautójának raktere tömve volt rakétákkal, rakétacsomagokkal, szikraszökőkutakkal, óriás forgókkal. A 3233 darab, közel 65 kilogrammnyi termék a rendőrségre került, a férfi ellen pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás a Gödöllői Rendőrkapitányságon.

 

(Forrás: Police.hu – Fotó: MTI/ Czeglédi Zoltán)

További híreink

Baksi tömegverekedés: mindössze tizenegy személyt állítottak elő a harminc főből

Irányi Dániel

Határvadászok helyett biztonsági őröket keres pályázati felhívásában a rendőrség

Faragó Dániel

Rendőrsztori a Parlamentben – már konzervekkel is megvehetők az alulfizetett egyenruhások

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben