12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt Kultúra

Több száz hangoskönyv lett ingyenesen hallgatható az MTVA archívumában

A koronavírus okozta járvány és veszélyhelyzet miatt az MTVA is hozzájárul a jelenlegi időszak minél könnyebb és tartalmasabb átvészeléséhez.

A közmédia a kialakult helyzetre reagálva jelentős lépéseket tett, hogy megkönnyítse az oktatási tartalmakhoz és kulturált szórakozáshoz történő hozzáférést.

Így az MTVA Archívum is hozzájárul a digitális oktatás fejlesztéséhez és a tartalmas időtöltéshez: a https://archivum.mtva.hu/radio/ oldalon több száz hangoskönyv válik ingyenesen hallgathatóvá számos kategóriában (mesék, kötelező és ajánlott olvasmányok, rádiójátékok), melyek között mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelőt. 

Olyan klasszikusok, mint A Kőszívű ember fiai, az Ábel a rengetegben, a Pál utcai fiúk, a Mesék Mátyás királyról, A Kincses sziget, Robinson Crusoe, vagy a Tom Sawyer kalandjai.

Eddig mely tartalmak váltak elérhetővé?

Az M5 csatorna minden hétköznap este 20.30-ig iskolatévéként működik. Reggel 8-tól este 20.30-ig terjedő műsorsávban a biológia, földrajz, matematika, történelem, nyelvtan, irodalom és a nyelvtanulásé a főszerep. Felsős és Érettségi című műsoraik az általános iskolai és gimnáziumi évfolyamoknak szólnak, Szólalj meg! című sorozatukkal pedig kitekintenek a nyelvtanulás felé. Ezek után a Mindenki Akadémiája című műsoraikban kitekintenek az egyetemi tananyag felé is. Műsoraik visszanézhetőek a Médiaklikk.hu oldalon.

Ezzel összhangban a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) az oktatást segítő intézményekkel együttműködésben online hozzáférhetővé tette oktatási tartalmait a Nava.hu oldalon. Mindemellett az MTVA Archívuma a mozgókép nyitásával az elmúlt 60 év legnépszerűbb magyar filmjeit, meséit, klasszikus és fikciós sorozatait teszi elérhetővé korlátozás nélkül a nézők számára a https://m3.hu oldalon.

Forrás: origo.hu

További híreink

Jövő hétfőtől az üzletekben, boltokban, piacokon, taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása

Dunai Tibor

Pakusza Zoltán- Nem értek egyet azzal, hogy Perecesen nincs “nagy súlyú” közbiztonsági probléma

Faragó Dániel

Novák Előd a Pesti Tv-ben: fizessenek járványszolidaritási adót a multióriások

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen