3.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Tömegtüntetések a kötelező oltások ellen Franciaországban, egy oltóközpontot felgyújtottak

Hatalmas felháborodást váltott ki Franciaországban a kormány legújabb járványügyi intézkedése, mely értelmében kötelezővé tették a koronavírus elleni vakcina felvételét az egészségügyi dolgozók számára. Oltási igazolvány hiányában a dolgozókat felmentik a munkavégzés alól.

A magyar néppel ellentétben mások nem fogadták közönyös belenyugvással az oltás egyre agresszívabb ráerőltetését a társadalomra. Nem csak Görögországban, de Franciaországban is tömegek vonultak utcára, miután a kormány bejelentette, kötelezővé teszi az oltást az egészségügyi dolgozók számára.

Több mint százezer ember tüntetett az egészségügyi dolgozókért, valamint az oltási igazolás ellen. A demonstrálók szerint mind az oltás kényszerítése, mind az oltási igazolás súlyosan sérti az emberek szabadságjogait – írja a BBC.

A tüntetők két oltópontot is megtámadtak:

az egyiket vízzel árasztották el, egy nappal később pedig egy másik klinikát gyújtottak fel ismeretlenek az ország dél-nyugati részén.

A párizsi tömegdemonstráción egy, az oltás kényszerítését ellenző francia politikus, Martine Wonner arra buzdította a demonstrálókat, ostromolják meg azon törvényhozók irodáit, akik támogatták a kormány Covid-intézkedéseit. A képviselőt rövid időn belül lemondatták, és vizsgálat indult ellene.

Ösztönzése azonban szükségtelen volt, hiszen

Franciaországban már eddig is rendre megtámadták azon törvényhozókat (vagy tulajdonukat), akik támogatták a kormány kényszerítő intézkedéseit.

Macron bejelentése (miszerint eltiltanak minden egészségügyi dolgozót a munkavégzéstől, aki nem oltatja be magát) több százezrek vakcina-regisztrációját eredményezte, ezzel párhuzamosan viszont olyan mértékű elégedetlenséget szült, mely ismét utcára hívta az értelmetlen korlátozásokba, és zsarolásba belefáradt embereket.

Ráadásul hiába minden propaganda, vagy kényszerítés, Franciaországban egyre kevésbé bíznak az oltásokban. Az Ipsos által készített tavaly decemberi felmérés szerint

a lakosság alig 40 százaléka fogadja el a koronavírus elleni vakcinát.

További híreink

Pártinfláció a baloldalon: egyre többen vannak és egyre kevesebbet érnek

Faragó Dániel

Orbán megerősítette, hogy a magyar költségvetésből fogjuk pénzelni Ukrajnát

Magyar Jelen

Az ukránoknak szánt pénz nyomában

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben