21.1 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Gazdaság Hírek

Toroczkai: érdekes módon a német autógyárak és a kaszinók kimaradtak a külön adóból

Az ATV vendége volt Toroczkai László aki kifejtette, hogy önmagában az üzemanyag árának befagyasztása nem jelent megoldást. Ez a kezelés bár szükséges, de erős nemzetgazdaság nélkül nem lesz Magyarország versenyképes. 

A Mi Hazánk elnöke kifejtette, hogy a kialakuló új világrend kihívásaira az MNB nem tud és nem is akar kellő választ adni, itt politikailag motivált vezetők vannak, akik a gyenge forintban érdekelt kormányt akaratát szolgálják ki.

Toroczkai rávilágított arra,

hogy érdekes módon a válság miatt bevezetett külön adókból a német multik és a kaszinók kimaradtak.

A Mi Hazánk frakcióvezetője emlékeztetett arra, hogy az első tervezetből még a gyógyszergyártó cégeket is kihagyta volna a kormány, ezen végül változtattak.

Vannak olyan cégek, amelyek a kormányoknak is diktálnak. Példaként az AfD-t említette, akik nem keresték a német multik kegyeit, így nem is lettek jóban az autógyártók érdekeit kiszolgáló Fidesszel, noha ideológiailag ez még indokolt is lehetne.

A kaszinók kifelejtése szintén magáért beszél : ez egy fideszes üzlet, hosszútávú stratégia és gazdasági jövőkép nincs a kormány előtt, mondta Toroczkai.

A műsor végén még szóba került a magyar Olimpia ügye, amelyről a Mi Hazánk most ismét társadalmi vitát kezdeményez. A sport erősíti a nemzeti öntudatot, igazi sportnemzet vagyunk, egy fenntartható Olimpia megrendezése részét képezné a hosszútávú gazdasági stratégiának – fogalmazott a parlamenti képviselő.

További híreink

Gulyás: jövő szerdáig további 400 ezer embert tudnak beoltani Magyarországon

Varga Lilla

Gulyás szerint politikai akció a tanárok sztrájkja- listázzák és büntetik a tiltakozó pedagógusokat

Faragó Dániel

Ferenc pápa látogatása miatt áll le a Honvédkórház?

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen