13.3 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírekKiemelt

Toroczkai feljelentést tesz – külföldi titkosszolgálatok is beavatkozhattak a 2019-es kampányba

Választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést tesz a Jobbik és a párt egy korábbi alkalmazottja ellen Toroczkai László – derül ki a Mi Hazánk elnökének sajtótájékoztatójából.

Toroczkai tudomására jutott, hogy a 2019-es európai parlamenti választási kampányban a Jobbik egyik alkalmazottjának hangjával, egy nem létező közvélemény-kutató cég nevében hívtak fel tömegesen választókat; azt közölve velük, hogy két párt, köztük a Mi Hazánk támogatottságát két százalékosra mérték, így a rájuk adott voks “elveszett szavazat”.

Toroczkai László az esetet az újkori magyar demokrácia egyik legnagyobb botrányaként említette, hozzátéve,

felmerül annak gyanúja is, hogy külföldi titkosszolgálatok is beavatkoztak

– akár bűncselekményeket is elkövetve – a magyar választásokba.

A Mi Hazánk elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: egy névtelenséget kérő volt jobbikos alkalmazott leveléből származnak a feljelentésében szereplő adatok; ugyanez a forrás azt közölte vele, hogy 2019 elejétől a Datadat Kft. révén kapott a Jobbik fontos címlistákat.

Toroczkai Varga Judit igazságügyi miniszterhez és az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul amiatt, mert az ugyanezen forrásból kapott dokumentumok arra mutatnak, hogy a Datadatnak és a Jobbik akkori pártigazgatójának is köze lehet ahhoz a tömeges panasztételhez, amely miatt örökre törölte a közösségi médiaszolgáltató az ő több százezer követővel rendelkező Facebook-profilját.

Az egész magyar demokrácia érdeke, hogy ebben az ügyben induljanak eljárások – fogalmazott az utóbbi ügyről a Mi Hazánk elnöke, megjegyezve, ami akkor vele történt, az bárki mással is megeshet a jövőben.

(MTI, fotó:mno)

További részletek :

Kitálalt egy volt jobbikos: így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé

További híreink

Háromhetes háború – magyar versenyzőkkel indul a Giro d’Italia

Faragó Dániel

Lencsevégre kapták az iskolákból kitiltott Mikulást (videó)

Faragó Dániel

Négy ügyben nyomoznak koronavírussal kapcsolatban, mert álhíreket tettek közzé

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben