28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Toroczkai László: A Facebook komoly hatást gyakorol a politikára

Százmillió forintra perli a Facebook-ot Toroczkai László. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke azért fordult a bírósághoz, mert a legnagyobb közösségi oldal a 2019-as európai parlamenti választás hajrájában törölte a fiókját – írja a HírTV.

A Facebook az indoklás szerint azért tette elérhetetlenné Toroczkai László oldalát, mert a 207 ezer követővel rendelkező politikust veszélyes személynek tartja. A Mi Hazánk elnöke szerint a Facebook politikai alapon cenzúrázza a jobboldali, nemzeti, keresztény pártokat, politikusokat.

„Én meglennék Facebook nélkül, tehát itt nem arról van szó, hogy nekem személy szerint nagyon hiányzik a Facebook. Itt arról van szó, hogy a Facebook most már választásokat befolyásol vagy dönt el. Nem csak Magyarországon egyébként, az Amerikai Egyesült Államokban is, mint tudjuk. Sőt, Mark Zuckerberg a Facebook mindenható ura azt is többször már nyilvánvalóvá tette, hogy egyszer majd el fog indulni az amerikai elnöki pozícióért. Tehát úgy gondolom, hogy a Facebook folyamatosan politizál. Magyarországon pedig, ahol óriási tömegek, körül-belül hat millió ember felhasználója a Facebook-nak igenis nagyon komoly hatást gyakorol a választásokra. Tavaly, amikor az Európai Parlamenti választások voltak, akkor 2019 májusában, egyik pillanatról a másikra, mindenféle előzetes figyelmeztetés és utólagos indoklás nélkül egyszer csak törölték a 207 ezer követővel rendelkező Facebook oldalamat, ami egyébként a legaktívabb politikusi oldalak közé tartozott”

– mondta a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László.

(HírTV)

További híreink

Járványszolidaritást, most!

Faragó Dániel

Rekordszámú intézkedés kellett

Joó György

Programajánló: Idén is Legbátrabb Város Emléktúra

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben