14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
HírekKiemelt

Toroczkai László- A Mi Hazánk kizárólag a magyar érdekeket nézi

Magyarország nem sodródhat bele az ukrajnai háborúba, amely valójában az új, egypólusú világrend kialakítása miatt robbant ki. A Covid-vakcinák politikai, gazdasági „háborúja” kapcsán is láthattuk, hogyan próbálják az orosz vakcinát kiszorítani a nemzetközi piacról, az ukrán hadsereget pedig amerikai fegyverekkel látták el az elmúlt években.

A balliberális oldal, amelynek miniszterelnök-jelöltje, illetve a Momentum alapítója fegyvereket küldene Ukrajnába, tehát gyakorlatilag fegyveresen avatkozna be a magyarellenes ukrán kormány oldalán a háborúba, globális uraik parancsának engedelmeskedve, pusztulást hozna Magyarországnak. Ezt mindenképpen meg kell akadályozni. Oroszország, amely a világ vezető nukleáris nagyhatalma, világosan megfenyegetett minden olyan országot, amely fegyveresen avatkozna be az az ukrajnai háborúba azzal, hogy a „világtörténelemben nem látott” válaszcsapással számolhat. Ez pedig nyilván atomcsapást jelentene. Hasonló kockázatot jelent az amerikai csapatok Magyarországra érkezése is, ez ellen is tiltakozunk. Magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a külföldieket vigyék el tőlünk!

A magyar kormány álláspontja is elfogadhatatlan, amely Brüsszelnek és Amerikának engedelmeskedve, nem csupán máris megengedte, hogy kétszáz amerikai katona érkezzen hazánkba, de folyamatosan Ukrajna területi integritását hangoztatja, ahelyett, hogy jobban fókuszálna a kárpátaljai magyarok helyzetére. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy akár egyetlen kárpátaljai magyart is a frontra vigyenek! Ezt meg kell üzenni az ukrán kormánynak. Segítenünk kell ugyanakkor a kárpátaljai magyar menekülteket, hiszen ők – ellentétben a gazdasági, főként afrikai, dél-ázsiai migránsokkal – valóban menekültek. Ezen a téren a Mi Hazánk jó példával jár elől, mi magunk is segítünk a bajba jutott nemzettársainknak.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a mai napon ENSZ-békemissziót kért Ukrajnába.

Amennyiben ukrán és orosz egyetértéssel az ENSZ békés úton rendezné Ukrajna jövőbeni helyzetét, fontos az ENSZ figyelmét felhívni az 1991-es népszavazásra, amely döntött Kárpátalja önrendelkezéséről, egyfajta széleskörű autonómiáról, de amelyet a kijevi vezetés mindezidáig törvénytelenül figyelmen kívül hagyott. Ennek érdekében a kárpátaljai népszavazásról szóló dokumentációt juttattunk el az ENSZ-hez

-írja közleményében Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, miniszterelnök-jelöltje.

További híreink

Kim Dzsong Un nem jelent meg a Kim Ir Szen születésnapjának évfordulóján tartott megemlékezésen

Dunai Tibor

WHO: mégsem fertőznek a tünetmentes betegek

Irányi Dániel

A legmagasabb 13. havi nyugdíj majd százszorosa a legalacsonyabbnak

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben