21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Tovább folytatódik a győri-ohiói együttműködés

James McCandless ezredes, az Ohiói Nemzeti Gárda 174. Légvédelmi Tüzérdandár parancsnoka és Shelley Kolb főtörzszászlós, a dandár vezénylőzászlósa érkezett bemutatkozó látogatásra az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredhez május 14-én, pénteken.

Az amerikai vendégeket Könczöl Ferenc ezredes, a győri alakulat parancsnoka fogadta. A találkozó legfontosabb célja az volt, hogy a légvédelmi rakétafegyvernem előtt álló kihívások tükrében milyen módon lehet intenzívebbé tenni, illetve elmélyíteni az együttműködést, elsősorban a kiképzés, a közös gyakorlatok, illetve a műveleti képesség építése terén – tette közzé a Honvédelem.hu.

Mint írják, az Ohiói Nemzeti Gárda – mint a magyar-amerikai katonai együttműködés egyik fő platformja – vezetésével, illetve alárendelt katonai szervezeteivel a Magyar Honvédség eddig is kiváló kapcsolatot ápolt. Az elmúlt években ez az együttműködés kiterjedt a rakétaezred és az amerikai tüzérdandár kapcsolatára is. 2016-ban az amerikai dandár hadműveleti főnöke látogatott Győrbe, és még abban az évben a szlovákiai Tobruq Legacy harcászati gyakorlaton is találkoztak egymással a két alakulat katonái. 2019-ben egy Mobil Oktatócsoport tartott felkészítést az amerikai légvédelmi rakétaerők által alkalmazott döntéshozatali rendről, míg tavaly az ohiói alakulat korábbi parancsnoka egyeztetett Győrben.

A pénteki program során az alakulatok általános bemutatásán kívül a megbeszéléseken szóba kerültek a következő évek főbb kiképzési eseményei, a potenciális kapcsolódási pontok, illetve a folyamatban lévő, valamint a szervezetek előtt álló fejlesztések és azok helyzete.

(Fotók: honvedelem.hu/Cseke Judit százados)

 

További híreink

Tizennégy éves lányt próbált berángatni a mosdóba egy hatvanegy éves férfi

Irányi Dániel

Már hazánkat is “fenyegeti a harmadik hullám veszélye”

Irányi Dániel

Felszámolták a “dzsungelt”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen