15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Belföld Gazdaság

Továbbra is bajban vannak a hazai tulajdonú ruházati üzletek

A nyár és a plázák újranyitása kicsit javított a hazai tulajdonú divatáru kereskedők helyzetén, de az üzletek mozgástere a bérbeadókkal szemben beszűkült, a munkaerőhiány pedig továbbra is akut probléma az ágazatban.

A moratórium meghosszabbítása nem jön rosszul az érintetteknek, de ez az intézkedés csak a tűzoltásra alkalmas, a helyzet végső és megnyugtató rendezéséhez struktúrált intézkedésekre lenne szükség.

A csökkenő bevételekből egyre nehezebb kitermelni a költségeket, a negyedik hullám pedig tovább fogja rontani a tülélési esélyeket.

A lakossági költések terén vegyes a trend: a prémium termékekkel foglalkozók kedvezőbb, a többiek rosszabb időszakra számítanak az ősz beköszöntével.

Aki bement az üzleteinkbe, az célzottan érkezett és vásárolni is akart. De senkit ne tévesszen meg a forgalom összegszerű emelkedése. A bevásárlóközpontokban az oda belépőszáma is kritikusan fontos, de a boltok bérlőinek a hozzájuk belépők száma a legfontosabb, ennél a mutatónál azonban 20-30 százalékos az elmaradás a békeévnek számító 2019-hez képest” nyilatkozta Sugár György, a több nyugati ruházati márka kereskedelmével foglalkozó Boston Group ügyvezetője.

Szakértők becslései szerint az üzletág a korábbi hullámok alatti kénytelen bezárások miatt pontosan akkora bajba került, mint a vendéglátósok. A részrehajló, értelmetlen és túlzó lezárások miatt még hosszú évekig nem fognak tudni talpra állni, a legkisebbekre pedig a működésléptelenség és a csőd vár.

A Mi Hazánk korábban már jelezte, hogy a továbbiakban sem tud támogatni semmilyen lezárást. A radikális párt online aláírást gyűjt a túlzó és diszkriminatív intézkedések ellen.

További híreink

Eltörte egy hattyú nyakát egy férfi Orfűn

Szabó Norbert

Semmiben nem korlátozza a “Pride” Fesztivált a Fidesz-kormány

Irányi Dániel

Budapesten tüntettek a transzneműek

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen