26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemeltKultúra

Trianon után a pozsonyi csatáról sem emlékezett meg az Országgyűlés, csak a Mi Hazánk

Miközben pl. a Madarak és fák napja alkalmából már volt hivatalos, napirendben is feltüntetett megemlékezés az Országgyűlésnek ebben a ciklusában is, addig Trianonról nem volt semmi, és most Novák Előd napirend előtti felszólalással kellett pótolja a pozsonyi csata mai évfordulóján is a hivatalos megemlékezést – az aktuálpolitikai következtetések levonásával.

A Mi Hazánk képviselője a magyarság egyik legnagyobb diadalának nevezte a pozsonyi csatát és arra emlékeztetett, hogy a nyugatról ránk törő ellenségnek az ütközet után hosszú évtizedekre világossá vált, hogy a magyarok itt maradnak. 

Az európai népek között kevés az, amely 1100 évnél is régebbre visszanyúló győzelmet ünnepelhetne állami részvétellel, állami megemlékezések közepette – hívta fel a figyelmet Novák.

A pozsonyi csata köztudatba hozásában nagy szerepe volt a még most is börtönben ülő Budaházy Györgynek, aki aktívan segítette azt a közösséget, akik idén is – állami megemlékezés híján – civilként szervezték meg az emléknapot.

Budaházy és társai szabadságáért ma is tüntettek:

“Szabadságot Budaházynak!” – hazafiak lezárták az Erzsébet hidat

A legfontosabb követelés, hogy a pozsonyi csata legyen állami ünnep és emléknap, számoljunk le a merjünk kicsinek lenni vereségkultuszával és végre készüljön el a történelmi nagyjátékfilm az összes történelmi eseményünkről, így a pozsonyi csatáról is – zárta felszólalását a Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetjének vezetője.

További híreink

Óvodásoknak is szállított romlott, sokszor kukacos húst egy Hajdú-Bihar megyei vágóhíd

Irányi Dániel

Gulyás: pünkösd után érhetjük el az ötmillió első oltást

Varga Lilla

Az ország első Rongyos Gárda-emlékművét avatják fel Ásotthalmon

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben