27.2 C
Budapest
2022. július 5., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt Vélemény

Trónfosztók Harca

Az elmúlt napokban jelent meg a médiában, hogy Karácsony Gergely (igen, aki nemrég még határozottan állította: dehogyis akar ő miniszterelnök lenni!) mégis megméreti magát a balliberális ellenzék miniszterelnök-jelölti előválasztásán, egyúttal mozgalmat is indít „a kiváltságos 1% trónfosztására”.(Micsoda forradalmi jelmondat, polgártársaim! Remélhetőleg ennek szellemében egy szivárványos lobogókkal feldíszített guillotine is rövidesen felállításra kerül a városháza előtt.)

Azt most hagyjuk is, hogy mennyire lehet komolyan venni valakit, aki egy ilyen horderejű kérdésben, nevezetesen, hogy akar-e a miniszterelnök-jelöltségért versenybe szállni, néhány hét leforgása alatt képes 180 fokos fordulattal megváltoztatni az álláspontját.

Arra viszont feltétlenül kíváncsiak lennénk, hogy vajon a főpolgármester azokat az 1%-os kiváltságosokat is megfosztaná-e a trónjuktól, akik a balliberális kormányok alatt, azok hathatós közreműködésével tettek szert kiváltságaikra?

Valamint arra is, hogy – nemzetközi kitekintésben – például a George Soros-félék esetében is szükségesnek érzi-e a tróntól és kiváltságoktól valós megfosztást?

Azoknál, akik nem csupán a kiváltságos 1%-hoz, de még ezen a körön belül is az 1%-os elithez tartoznak, és akikhez képest a szóban forgó fideszes politikusok, oligarchák legjobb esetben is csak jelentéktelen, apró kis kalauzhalak lehetnek, a gigantikus cápaszörnyekkel teli medencében.

Persze a kérdés költői, melyre a választ is tudjuk jól: Az teljesen MÁS, hiszen amazok egytől egyig tehetséges, szorgalmas, a maguk erejéből a csúcsra feljutott, erkölcsös, mindenkor a köz javáért tevékenykedő filantrópok. Aki pedig ezt megkérdőjelezi, az természetesen mi más is lehetne, mint szalonképtelen antiszemita.

Habár ezt az írást Karácsony Gergely fenti akciócsomagja ihlette, természetesen nem mehetünk el szó nélkül mentora, Gyurcsány Ferenc egyik legutóbbi megnyilvánulása mellet sem. Ő ugyanis azt találta mondani a minap, hogy a különböző politikai szereplőkkel, így a Jobbikkal való összefogást az legitimálja, hogy az angolok is összefogtak a szovjetekkel a Második Világháborúban. (Tehát, ha a kommunista utódpártok összefognak egy általuk nácinak tartott párttal, mely ráadásul ellenük jött létre, akkor az rendben van, hiszen egykor a nácik ellen is összefogtak a liberálisok a kommunistákkal. Értjük a logikát, ugye?)

Az ellenzéki összefogás trükkmesterének e történelmi példázata, okfejtése – a bődületes elvtelenségén és súlyos ellentmondásain túl – attól lesz igazán visszataszító, hogy pozitív példaként emlegeti az angolok és az amerikaiak összefogását a szovjetekkel, mellyel gyakorlatilag megmentették a világtörténelem legsötétebb, legvérengzőbb rémállamát, a Szovjetuniót – valamint az azt létrehozó pusztító ideológiát, a kommunizmust – a megsemmisüléstől. Így az további hosszú évtizedekig fennmaradhatott, és megszállhatta, kifoszthatta, gyötörhette, gyilkolhatta Kelet-Európa szerencsétlen sorsú népeit.

Egyébként pedig ez az egész politikai románc, ami a jobbikosok és egykori nemezisük, a baloldal között kibontakozott, meglehetősen egyoldalúnak tűnik, hiszen mindig ugyanazok – az elveiket, szavazóikat és párttársaikat eláruló, néhai nemzeti radikálisok – fizetik a cechet. Ugyanis az feltűnően gyakran előfordul, hogy a Jobbik háza tájáról valaki bocsánatot kér a korábbi viselt dolgaikért, ahogy tette azt legutóbb Vona Gábor, aki megkövette Újhelyit, amiért a Gárda annak idején a házánál tüntetett; de említhetnénk Pörzse Sándort is, aki személyesen Havas Henriknek vallotta meg töredelmesen a bűneit, illetve Gyöngyösi Mártont, akinek rendszeres kanosszajárásai a médiában szintén közismertek.

Olyan esetekkel azonban eleddig nem nagyon lehetett találkozni, amikor prominens baloldaliak a nyilvánosság előtt fejezték ki sajnálatukat, és kértek bocsánatot jobbikosoktól a kétezres években történtekért. Amennyiben a kedves olvasóink esetleg mégis belefutnának felvételekbe, írásokba, melyekben Gyurcsány és Vadai szór hamut a fejére Jakab Péter vagy Z. Kárpát előtt a jogszerűtlenül feloszlatott rendezvényekért; az összevert, lovasrohammal, gumilövedékkel, nemzetközi egyezményben tiltott könnygázzal testileg-lelkileg megsebesített emberekért; a törvénytelen hatósági eljárások, letartóztatások, bebörtönzések sokaságáért, melyeket az ő regnálásuk alatt kellett elszenvednie a magyar hazafiaknak, akkor azokat legyenek szívesek és feltétlenül osszák meg velünk is!

Pintér Tibor

 

További híreink

Lord-koncerttel egybekötött nagygyűlést tart a Mi Hazánk március 15-én

Faragó Dániel

Kommunista győzelmet hozott Ausztriában a grazi önkormányzati választás

Irányi Dániel

Kibertámadást indítottak a Mi Hazánk ellen

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen