12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Trump: ha az influenza miatt nem zárjuk be az országot, akkor a COVID-19 miatt miért?

Mint ahogyan az influenzajárványokkal, úgy a Covid-19-cel is megtanulunk együtt élni – írta Donald Trump amerikai elnök az egyik Twitter-bejegyzésében kedden, az influenzajárványokat a koronavírus-járványhoz hasonlítva.

Évente sok ember, talán százezernél többen is meghalnak az influenzában a vakcina ellenére is. És bezárjuk emiatt az országot?

– tette fel a kérdést az elnök. Majd a választ is megfogalmazta:

nem, megtanultunk együtt élni vele, mint ahogyan megtanulunk együtt élni a Coviddal, amely a legtöbb ember körében (az influenzánál) sokkal kevésbé halálos.

October 6, 2020 Az elnök mikroblog-bejegyzésére rendkívül sokan reagáltak. Egyesek szerint Trump kicsinyíteni igyekszik a koronavírus-járvány és a vírus okozta Covid-19 kockázatait, mások viszont azzal érveltek az amerikai elnök állítása mellett, hogy az ország lezárása megnöveli a munkanélküliséget, az öngyilkosságok és a mentális megbetegedések számát, vagy például az iskolai oktatást.

Donald Trump, aki hétfőn – helyi idő szerint – a kora esti órákban hagyta el a Walter Reed katonai kórházat és tért vissza a Fehér Házba, már hétfőn közzétett a Twitteren egy videót, amelyben arra bíztatta honfitársait, hogy “ne féljenek” a vírustól és ne hagyják, hogy az “eluralkodjék az életükön”.

Trumpnál a múlt csütörtökön diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést és pénteken szállították be őt kórházba. Annak ellenére, hogy az állapota jelentősen javult, és már elhagyhatta a kórházat, az őt kezelő orvoscsoport hétfői sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az elnök még nincs túl a betegségen.

(MTI)

További híreink

Szexuális ragadozó végezhetett Henivel, akit egy fagyasztóba rejtett

Kiss Albert

A jászsági rejtett erőforrásék között sem felhőtlen a “tesóság” (VIDEÓ)

Faragó Dániel

Amerikai külügy: Kína, Irán és Oroszország hasonló félrevezető információkat közöl

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen