17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Trump-párti tüntetőkre támadtak Washingtonban

Donald Trump, amerikai elnök támogatói vonultak az utcákra, miután a legfelsőbb bíróság elutasította az utolsó republikánus keresetet is. Válaszul megjelent a szélsőbal, a BLM és az Antifa is. Négy embert leszúrtak és egy embert lelőttek a tüntetésekhez köthetően – írja az NBCNews.

Zavargásokba torkollott a hétvégi Washington DC-ben tartott Trump-párti demonstráció. Az elnök hívei azt követően vonultak az utcákra, hogy a legfelsőbb bíróság visszadobta az utolsó republikánus próbálkozást is arra, hogy a választás eredményeit megtámadják.

Az eseményen megjelent a Black Lives Matter mozgalom és az Antifa is, akik egy része kifejezetten azért ment a helyszínre, hogy az elnök támogatóira támadjon.

A rendőrség sikertelenül próbálta egymástól elválasztani a két oldalt. A tüntetők és az ellentüntetők összecsaptak egymással és a rendőrökkel is.

Négy embert megkéseltek Washington DC-ben, az USA fővárosában, mind a négyük súlyos sérüléseket szenvedett. Rajtuk kívül egy rendőr is megsérült.

Arról, hogy a késelő melyik oldalhoz tartozott, a baloldali sajtó nem közölt információt.

A Washington állam béli Olympiában lövöldözés is volt a demonstrációk során, egy embert lelőttek, az elkövetőt pedig őrizetbe vette a rendőrség. Itt sem árulták el, hogy a lövöldöző az elnök támogatója-e, vagy egy fanatikus Trump-gyűlölő.

A hatóságok mindössze annyit közöltek, hogy a Trump mellett tüntetők és az ellentüntetők közt is voltak, akik „jelentősen fel voltak fegyverkezve.”

Washington DC-ben hat embert vett őrizetbe a rendőrség, szintén nem tudni, hogy Trump mellett vagy ellene tüntettek-e.

Fotó: AP

További híreink

Aluljáróban támadt áldozatára a miskolci “fiatal”

Irányi Dániel

Bill Gates halálosabb és súlyosabb betegséget okozó kórokozó megjelenésére számít

Faragó Dániel

Tizenévesek rongálhatták meg a sepsiszentgyörgyi Vitéz Mihály-szobrot

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen