4.5 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld

Túlterhelés alatt lehet az áramhálózat Pécs környékén

A szolgáltató valószínűleg nem tudja biztosítani a napelemes rendszerek által termelt elektromos áram felvételét, így azt ráterheli a lakossági hálózatra. – állítja egy helyi szakember.

A napokban többen arra panaszkodtak a környéken, hogy a telefonok 40-80%-ra töltődnek csak fel és az inverteres hűtők és mosógépek programozása megváltozott. Az érintett lakosoknak az E.ON ügyfélszolgálata azt a tájékoztatást adta, hogy kivizsgálják az eseteket.

E.ON területre regisztrált villanyszerelő a környéken több helyen is rámért a hálózatra, ahol 230 V helyett több mint 243 V-ot mért. Az általunk megkérdezett szakember szerint ez olyankor fordulhat elő, ha például a szomszédos napelemparkból érkező termelést a szolgáltató nem tudja átvenni, így egyszerűen ráterheli a hálózatra, ezzel veszélyeztetve számos elektronikai berendezést, háztartási nagygépeket.

Az üggyel kapcsolatban érdeklődtünk az E.ON-nál is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

További híreink

Sofőrhiány miatt ritkítják a buszjáratokat Pécsett

Magyar Jelen

Nyomozás indult a pécsi önkormányzati lakások gyanús kiadása miatt – a Mi Hazánk által lebuktatott bizottsági elnök is gyanúsított lehet

Magyar Jelen

Úttörő avatást kellett eljátszania a gyerekeknek egy ’56-os megemlékezésen

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben