26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BűnügyKiemelt

Túlzónak tartja a 12 év börtönt a saját lányait erőszakoló hatgyermekes férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Gyulai Törvényszék ítéletének a helybenhagyására tett indítványt, annak a mezőhegyesi férfinak az ügyében, akit az elsőfokú bíróság szexuális erőszak bűntette miatt 12 év szabadságvesztésre ítélt.

A Gyulai Törvényszék nem jogerős ítéletével a férfit 2 rendbeli, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 12 év börtönre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte továbbá végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

A nem jogerős ítélet szerint a bűnösségét beismerő, a cselekmények elkövetésekor hat gyermeket saját háztartásában nevelő férfi 2018 évtől illetve 2019 év nyarától kezdődően egészen 2020 februárjáig

részben erőszakot, részben fenyegetést alkalmazva két saját, gyermekkorú leányát rendszeresen szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítette.

Az elsőfokú ítélet ellen enyhítés érdekében a vádlott és védője jelentett be fellebbezést.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

További híreink

Mi Hazánk Ifjai : azonnal vonják vissza a Deák téri gyilkos szabadlábra helyezését

Faragó Dániel

“Jöhetnének sűrűbben” -környezetismereti tanulmányúton a MÖM

Faragó Dániel

A francia no-go zónákban megharapják a rendőröket

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben