3.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
KiemeltSport

UEFA: a szivárványzászló nem politikai szimbólum

Nem meglepő módon a Német Futball Szövetség is teljesmértékben egyetért az UEFA állásfoglalásával, miszerint az LGBT által használt jelképek viselése és használata a stadionban nem minősül politikai állásfoglalásnak, ugyanis azok “nem politikai szimbólumok” – ismerteti a Deutsche Welle.

A vizsgálatot egy AfD-s politikus panasza nyomán indították el, aki Twitteren adott hangot véleményének, mennyire nem ért egyet azzal, hogy a német válogatott kapitánya, Neuer, szivárványos karszalagot visel a mérkőzéseken. Szerinte ennek a szimbólumnak semmi keresnivalója sincs a pályán.

A mi színeink nem a szivárvány, hanem a fekete-vörös-arany

– írta.

Az UEFA rövid vizsgálat után kijelentette:

A szalag a “sokszínűséget” jelképezi, így egy jó ügyet képvisel, tehát nem minősül politikai szimbólumnak, vagyis nem sérti az UEFA politikai jelképek tiltására vonatkozó szabályzatát.

Az eset érdekessége, hogy a Bild bulvárlap mellett az AfD nyíltan leszbikus képviselője, a “feleségével” Svájcban élő Alice Weidel is párttársát támadta, amiért ilyen “homofób” megjegyzéseket tesz. Majd kizárással fenyegette a politikust.

További híreink

Mit jelent – és mit nem – a németek kiesése?

Horváth Tamás

Pártinfláció a baloldalon: egyre többen vannak és egyre kevesebbet érnek

Faragó Dániel

Orbán megerősítette, hogy a magyar költségvetésből fogjuk pénzelni Ukrajnát

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben