17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Új-Zéland feloldja a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozásokat

Jacinda Ardern, Új-Zéland miniszterelnöke a héten feloldja a korlátozásokat az ország legnagyobb városában, Aucklandban, miután szűk két hete nem regisztráltak új koronavírus-fertőzöttet – írta meg a Reuters.

Az ötmilliós szigetországban a járvány felbukkanása után szinte azonnal korlátozásokat vezettek be. Miután augusztusban Aucklandban a fertőzöttek száma meghaladta a 179 főt, gyakorlatilag teljes zárlat alá került a város.

Jelenleg az azonosított fertőzöttek száma Új-Zélandon 1500 környékére tehető, a halálozások száma viszont mindössze 25-re. Új esetből pedig az egész országban mindössze egyet regisztráltak, így a miniszterelnök a korlátozások feloldása mellett döntött.

A város lakói visszatérhetnek szokásos foglalatosságaikhoz, azaz még a bárokban és az éttermekben sem kell távolságot tartani.

Ardern sikere a koronavírus kezelésében jelentős mértékben hozzájárult magabiztos előnyéhez az október 17-én esedékes választások előtt.

(Fotó: Reuters)

További híreink

Trump szerint a WHO kudarcot vallott, ezért az USA megvonja a pénzügyi hozzájárulását

Irányi Dániel

Hetedik osztályos 16 éves “fiatal” terrorizálta tanárát egy 14 éves osztálytársa segítségével

Irányi Dániel

Svédországban az illegális migránsok ellátása fontosabb, mint a svéd időseké

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen