25.2 C
Budapest
2021. június 24., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Újabb alkalmazottját rúgta ki a Hertha BSC, ismét politikai alapon

Egy üzenet miatt távoznia kellett a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC felügyelő bizottságából Jens Lehmann korábbi német válogatott kapusnak – írta meg az MTI. 

Az egyesület befektetőjének, Lars Windhorstnak az egyik szóvivője szerdán közölte, hogy a Windhorst által irányított cég felbontotta az 51 éves szakemberrel kötött tanácsadói szerződést, ezzel Lehmann a Herthánál elfoglalt pozíciójából is távozott.A 61-szeres válogatott ex-futballista egy évvel ezelőtt Jürgen Klinsmann helyére érkezett Windhorst cégéhez, és ezzel a berlini klub felügyelő bizottságába.

Az ügy előzménye, hogy a Sky televízió szakértőjeként dolgozó, 12-szeres német válogatott Dennis Aogo az Instagramon megosztott egy Whatsapp-üzenetet, amelyben Lehmann Aogóra utalva azt írta:

“Dennis a ti fekete emberetek, hogy meglegyen a kvóta?”

Noha később Lehmann is szolgalelkűen bocsánatért esedezett Twitteren, de ahogy ez lenni szokott, az ilyen “súlyos” tettekre nincs bocsánat.

“A Hertha BSC távol tartja magát a rasszizmus minden formájától, az ilyen kijelentések pedig egyáltalán nem felelnek meg azoknak az értékeknek, amelyekért klubunk kiáll és aktívan kampányol”

– kommentálta a történteket Werner Gegenbauer, a Hertha elnöke.

Az nem derült ki, miért rasszizmus egy feketét feketének nevezni.

Fotó: AFTW Media

További híreink

Az embercsempészek és emberkereskedők egyre aktívabbak és elszántabbak a járvány alatt

Dunai Tibor

Nyomoz a rendőrség a zászlógyalázás miatt

Gabay Dorka

Hadrendbe állították az orosz Avangard rakétarendszert

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben