3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Újabb felhatalmazásról dönthet az Országgyűlés

A kormány pénteken a Magyar Közlönyben megjelentetett rendeletével február 8-ával megszüntette a második járványügyi veszélyhelyzetet, majd nyomban ki is hirdette a harmadikat.

Az újabb rendelet értelmében a harmadik vészhelyzetet szabályozó rendelkezések február 8-tól lépnek életbe. A kormány újból hatályba léptette azokat a tavaly novemberi rendeletben már felsorolt, és a vészhelyzettel összefüggésbe hozott korábbi kormányrendeleteket is, amelyeket a vészhelyzeti állapot módosít. Ilyen például, hogy a veszélyhelyzet megszűnése utáni napig nem tűzhető ki időközi választás.

A 24.hu információi szerint az Országgyűlés most a korábbi eseteknél később dönthet majd a kormány felhatalmazásáról. A tervek szerint a parlamentet február 22-ére hívják össze a képviselőket.

Az Országgyűlés tavaly november 10-én 90 napra adott felhatalmazást a kormánynak, miután megszavazta a járvány második hulláma elleni védekezésről szóló törvényt. Ez jár le most februárban.

További híreink

Családtagjaik megkínzásával fenyegették a kormány ellen tiltakozó iráni focistákat

Irányi Dániel

Ismét “fontos” kérdésben döntött a WHO: átnevezik a majomhimlőt, mert a név “rasszista”

Irányi Dániel

Pozitívuma is van az elszabadult rezsiáraknak – a Jobbik bezárja irodáját

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben