21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Újabb indiai államban tiltották be a kutyahús értékesítését

Nagaland állami is belépett azok közé, akik teljesen betiltják a kutya értékesítését, kereskedését és importját egy olyan lépéssel, amelyet világszerte ünnepelni kezdtek az állatvédők.

Az északkeleti szövetségi államban az állatvédők hosszú ideje tartó kampányának eredményeként lépett érvénybe a tiltást. Azt egyenlőre nem lehet tudni, hogy hogyan fogják érvényre juttatni a tiltást, mivel bizonyos civil szerveződések egyből megtámadták a tiltást, mert szerintük az “veszélyt jelent az indiai kultúra és szokásjog sokszínűségére”.

Ettől lenne sokszínű az indiai kultúra? – Fotó: southeastasiaglobe.com

A kampány nem most kezdődött, már évek óta zajlott, a nemrégiben megjelent szörnyű felvételek azonban fordulópontot jelentettek. A remény tehát most újraéledt, hogy sikerül valamelyest javítani a kutyák helyzetén Indiában, ahol egyes régióban komoly hagyományai vannak a kutyahús fogyasztásának.

Évente eddig körülbelül 300 ezer kutyát csempésztek be az államba, amelyeket aztán

fabunkókkal vertek agyon és húsukat piacokon, utcai árusoknál, kisebb éttermekben árusították.

Hasonlóan Nagalandhez, az év elején Mizoram állama is tiltást vezetett be a kutyák értékesítésére és levágására. India mellett komoly hagyományai vannak a kutyahús fogyasztásának Kínában, Dél-Koreában és Thaiföldön is.

(napmintnap.com nyomán – Fotó humanesociety.com)

További híreink

Ne a végrehajtókat védje a kormány, tényleges gazdasági könnyítést az adósoknak, hitelkárosultaknak!

Varga Lilla

Egy frankfurti istentiszteleten több mint százan fertőződtek meg

Szabó Norbert

Több óriásvállalat is kötelezővé teszi dolgozóinak az oltást

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen