14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
Belföld

Újabb letartóztatás a 28-as villamoson elkövetett emberölés ügyében

A bűnpártolással gyanúsított nő megszökött a bűnügyi felügyeletből, ezért az ügyészség a letartóztatását indítványozza.

A megalapozott gyanú szerint 2020. április 3-án az esti órákban, a VIII. kerület, Orczy tér irányába a Kőbányai úton közlekedő 28-as villamoson egy kutya megsimogatása miatt szóváltás és dulakodás tört ki több személy között. Az egyik férfi elővett egy kést és mellkason szúrt egy másikat, aki a sérülés következtében elhunyt. A késelő társaságának tagja volt egy huszonkilenc éves nő is, aki a kést elsőnek a ruházatába, majd a villamosról leszállva egy beton virágládába rejtette, később a kés hollétéről szándékosan valótlanságot közölt az intézkedő rendőrökkel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság fél órán belül elfogta a terhelteket a kést elrejtő nőt emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a nő korábban bűnügyi felügyelet alá került, azonban ennek a szabályait többször megszegte, ellene elfogatóparancsot is ki kellett bocsátani, amely alapján ismét elfogták. Az ügyészség indítványt tett a nő letartóztatására az eljárásbeli jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében.

A kényszerintézkedés kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt.

Az ügyben két, emberöléssel gyanúsított férfi van még letartóztatásban.

További híreink

“Az enyhe tünetekkel rendelkezők otthon is gyógyulhatnak”

Joó György

Orbán: katonai vezénylési akcióterv készült a tömeges járvány időszakára

Kemény János

Nébih: visszavonták a baromfik zárt tartására vonatkozó előírást

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben