7.5 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Gazdaság Hírek Kiemelt

Újabb Mi Hazánk siker: visszamenőlegesen visszafizetnek a moratóriumban lévőknek!

A Mi Hazánk Mozgalom már a hivatalos bejelentést megelőzően követelte a kormánytól, hogy sarcolja meg a nemzet népnyúzásból élő bankokat, vezessék be a kamatmentes valódi hitelmoratóriumot visszamenőleges hatállyal is. Ezáltal megakadályozható ugyanis, hogy a bankok legyenek a továbbiakban is a járvány haszonélvezői. A napokban megjelent kormányrendelet értelmében a hitelkártyák és a folyószámlahitelek esetében, azoknak akik kiléptek a moratóriumból a rendelet hatálybalépését megelőzően, köteles a pénzügyi szolgáltató átszámítani a tartozás összegét. A moratóriumban töltött időszakra legfeljebb valamivel 13 százalék feletti kamatot alkalmazhatnak a bankoknak az elszámolásnál
-emlékeztet dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa.
Ez a módosítás majd 400 ezer szerződést érint és hozzávetőlegesen 95 milliárd forintot jelenthet, amit vissza kell fizetni az ügyfeleknek. Az irány jó, de nem elégséges! Ezt a részeredményt a Mi Hazánk Mozgalom sikereként kezeli, mivel egyedüli pártként követelte a moratórium szabályainak felülbírálását visszamenőleg is!
A moratóriumban lévőknek jár a valódi moratórium, hogy valóban segítség legyen annak igénybevétele.
A Mi Hazánk Mozgalom ezért a továbbiakban is követeli, hogy vizsgálja felül a kormány a moratórium szabályait és vezesse be a kamatmentes valódi moratóriumot!
A bankok ugyanolyan haszonélvezői a járványnak, mint a gyógyszeripar, a digitális óriáscégek, multik és a kaszinók, amelyekre járványszolidaritási adót követel a Mi Hazánk!
-írja közleményében dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa, a párt országgyűlési képviselőjelöltje.

További híreink

Újraindította termelését a Hankook rácalmási gumigyára

Dunai Tibor

Videóval frissítve! Kormányzó-emlékezet kontra Himnusz-gyalázás (Helyszíni beszámoló képgalériával)

Joó György

Ötven év börtönt kapott egy mexikói drogbáró egy újságíró megöléséért

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen