9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek Külföld

Újabb orosz milliárdos vesztette életét- ezúttal túrabaleset történt

A jelentések szerint túrabalesetben halt meg néhány nappal ezelőtt a 37 éves Andrej Krukovszkij, a Gazpromhoz tartozó Krasznaja Poljana síközpont vezérigazgatója.

A sajtóközlemény szerint Krukovszkij egy Szocsi közelében lévő várromhoz tartott, amikor a baleset történt. A híradások kiemelik, hogy a milliárdos üzletember tapasztalt hegymászónak számított.

Az esés következtében olyan sérüléseket szenvedett, amelyek kizárták, hogy túlélje a balesetet

– írta a cég sajtóosztálya a TASZSZ hírügynökségnek. A rendőrség vizsgálja a baleset pontos körülményeit.

A közelmúltban több orosz oligarcha is tisztázatlan körülmények között vesztette életét. Az Index fel is sorolja a fura történeteket.

  • Január 30-án Leonyid Shulmant, a Gazprom Invest közlekedésért felelős vezetőjét találták holtan Leninszkij kisvárosában.
  • Egy hónappal később, február 25-én ugyanott találták meg Alekszander Tyulakovot, aki a Gazprom egyik részlegének igazgatóhelyettese volt.
  • Április 18-án a Gazprombank alelnökét, Vlagyiszlav Avajevet találták holtan családjával együtt. A hatóságok szerint Avajev először családjával, utána pedig magával végzett, egyesek szerint azonban mindannyiukat meggyilkolták.
  • Mindössze egy nappal később pedig Szergej Protoszenyát találták holtan családjával együtt Barcelonától északra. A férfi a Novatek nevű cég egyik vezetője volt, amely részben a Gazprom tulajdonában áll. A katalán rendőrség vizsgálja az esetet, és egyelőre nem zárták ki azt sem, hogy gyilkosság történhetett.

 

További híreink

Jön a következő hullám, Kínában megint lezártak egy 10 milliós várost

Szabó Norbert

A “német” Alkotmánybíróság szerint is rendben van az oltatlanok jogfosztása

Irányi Dániel

Értünk teszik

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen