23.3 C
Budapest
2021. június 21., hétfő
Magyar Jelen
Egyéb kategória Hírek Kiemelt

Újabb vélemény kerül tiltásra a Facebookon

A Facebook megtiltja platformján a holokauszttagadást – jelentette be Mark Zuckerberg, a közösségi médium elnök-vezérigazgatója hétfőn a vállalat hivatalos blogján.

Zuckerberg közölte: az antiszemitizmus “aggasztó mértékű erősödése” miatt szükséges, hogy a holokauszttal kapcsolatos valamennyi ellentmondásos bejegyzést betiltsák.

“Amennyiben valaki a holokauszttal kapcsolatos keresést indítók a Facebookon, azonnal ‘hiteles’ forráshoz fogjuk irányítani, hogy ‘pontos információkat’ kaphasson” – fogalmazott Zuckerberg. Leszögezte: e döntés a számára is “belső küzdelemmel” járt, hiszen arról kellett dönteni, hogy mi a fontosabb, a szólás szabadsága (szólásszabadság a Facebookon? – a szerk.), vagy és a gyűlöletbeszéd korlátozása.

Muszáj “vonalat húzni” az elfogadható és az elfogadhatatlan beszéd között – hangsúlyozta, hozzátéve: “a világ jelenlegi helyzetében hitem szerint ez a helyes megoldás”.

“A folyamatosan növekvő antiszemitizmus láttán saját gondolkodásom is változott ez ügyben” – fogalmazott a közösségi médium vezetője. Zuckerberg közölte azt is, hogy:

az intézkedést a Rágalmazásellenes Ligával egyeztetve hozta.

Vagyis mostantól már olyan országból sem oszthatunk meg “holokauszttagadó” tartalmakat, mely ország törvényei nem büntetik azt, hiszen a kék-fehér közösségi portál ismét egyértelművé kívánja tenni: az ő törvényei érvényesek az államokra, és nem fordítva.

A Facebook az elmúlt hetekben több “gyűlöletkeltő” mozgalom fiókjait törölte és betiltotta.

(MTI nyomán)

További híreink

Ökölvívó olimpiai selejtező – Gálos Roland tokiói kvótát szerzett

Szabó Norbert

“Ez a harc lesz a végső…”

Kemény János

Eloltották a környezeti katasztrófával fenyegető tüzet a San Diegó-i bázis dokkjában álló amerikai hadihajón

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben