3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Újratervezés- a Sinopharm mégsem véd meg a variánstól

A kínai vakcinával oltott idősek védettsége annyira alacsony, hogy szinte már nem is kimutatható- jelenti egy független kutatás.  

Olyan mintát is találtak, amelyben egyáltalán nem volt antitest, ami azt jelenti, hogy az érintett még két oltás után sem szerzett védettséget.

Sarkadi Balázs egyetemi tanár, orvos-biokémikus az Egyenes Beszédben elmondta, hogy elsősorban az idősebbek kapták ezt a vakcinát, akik valóban védelemre szorulnának a vírussal szemben.

Az egyetemi tanár korábban attól tartott, hogy a kínai vakcina hamis biztonságérzetet adhat sokaknak, ezért kezdtek bele a saját független vizsgálatukba. A Sinopharmmal olyan időszakban oltottak időseket, amikor nem volt más elérhető vakcina. A kutatók szerint ez akkor a semminél jobb megoldásnak tűnt, de azóta is sok téves információt hoztak nyilvánosságra.

Sokan ezt is mondták, hogy az elölt vírusos vakcina, például a Sinopharm jobban fog védeni a variánsokkal szemben – ezt mondta Kásler professzor is –, de nem így van. Most ez kiderült, hogy az omikron ellen gyakorlatilag egyáltalán nem véd a két Sinopharm, még egy harmadik Sinopharmmal együtt sem

– fejtette ki Sarkadi Balázs egyetemi tanár, orvos-biokémikus.

Ferenci Tamás, az Óbudai Egyetem biostatisztikus a kínai vakcináról elmondta, benne volt a gyógyszerészeti intézet alkalmazási leiratában, hogy hatvan éven felülieknél nem próbálták ki.

Ebből valóban volt vita, hogy hazárdjáték, meg bűn ilyet adni, meg voltak itt ilyen erősebb jelzők, de én ezzel azért óvatos lennék. Ami szerintem mindenképpen bűn volt, hogy ezt nem mondták el, pedig pontosan tudták, hogy ez a helyzet

– részletezte Ferenci Tamás.

Mindeközben az is kiderült, hogy az omikron tovább mutálódott, újabb variánst létrehozva – erről már Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) virológusprofesszora nyilatkozott.

Jóval gyorsabban terjed, mint az eredeti törzs, de még az omikronnál is gyorsabban tud terjedni. A klinikai tünetekről, az általa okozott tünetekről még biztosat nem tudunk, de úgy tűnik, hogy hasonlóan az omikronhoz, enyhébb tüneteket okoz

– fogalmazott Jakab Ferenc.

(index-nyitóképünkön egy transzparens a Mi Hazánk tüntetéséről)

További híreink

A Covid-oltások mellékhatásainak hosszútávú kockázatait vizsgálják a kutatók

Irányi Dániel

Vakcinákról és menekültkérdésről is megállapodtak a G20-ak

Magyar Jelen

Rendszerellenes demonstrációvá alakult a lezárások miatt kirobbant tüntetéssorozat Kínában

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben