20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
Bűnügy

Unokázós csalók próbálkoztak idős hölgyeknél Ózdon és Miskolcon

Az Ózdi Rendőrkapitányság csalás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen – közölte a rendőrség.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2020. szeptember 21-én 14 és 17 óra között négy ózdi hölgyet hívott fel ismeretlen személy telefonon, majd közölte velük, hogy hozzátartozójukat baleset érte és több százezer forintot kért tőlük.

A négy idős asszony azonban nem hitt a telefonálónak és bontotta a vonalat, így kár nem érte őket. Ezt követően mindannyian ellenőrizték, hogy a telefonáló által megjelölt családtagjuk egészsége rendben van-e, és értesítették a rendőrséget.

Az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozást indított az elkövetőek felkutatása és felelősségre vonása érdekében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is felhívja a lakosság figyelmét, hogy akihez olyan telefonhívás érkezik, amelyben a telefonáló arról tájékoztatja, hogy hozzátartozóját baleset érte, mindig kezelje kellő körültekintéssel. Mielőtt  pedig bármilyen átutalást, vagy egyéb tranzakciót kezdeményezne, vegye fel családtagjával a kapcsolatot, és ellenőrizze az esemény valódiságát.

A nap folyamán újabb hírt közölt a rendőrség hivatalos oldala.

A pénzátutalási szolgáltató munkatársának segítőkész hozzáállása miatt hiúsult meg az a tranzakció, amelyben egy idős asszony akart csaknem egymillió forintot átutalni egy angliai számlaszámra, hogy mentse hozzátartozója életét.

Csalás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettessel szemben.

A nyomozás adatai szerint egy ez idáig ismeretlen férfi 2020. szeptember 20-án a déli órákban felhívott egy 87 éves miskolci hölgyet. A telefonáló az idős asszony fiaként mutatkozott be, majd elmondta, hogy baleset érte és pénzre van szüksége, különben a balesetben szerzett sérülésein kívül további bántódása esik. A hölgy feljegyezte az átutaláshoz részére megadott instrukciókat, majd összeszedte minden megtakarítását, és taxival az egyik Miskolc belvárosában lévő pénzátutalási szolgáltatóhoz ment.

Az idős asszony a pénzátutalási szolgáltató munkatársa részére átadta feljegyzését, és az utalni kívánt összeget, csaknem egymillió forintot. A hölgy a feljegyzés láttán óva intette az idős nénit a tranzakció megkezdésétől és értesítette a rendőrséget. A sértettnek így kára nem keletkezett. A rendőrök kiérkezését követően a sértett felhívta a fiát is, aki elmondta, hogy semmiféle baleset nem érte, nyugodjon meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy akihez olyan telefonhívás érkezik, amelyben a telefonáló arról tájékoztatja, hogy hozzátartozóját baleset érte, mindig kezelje kellő körültekintéssel. Mielőtt  pedig bármilyen átutalást, vagy egyéb tranzakciót kezdeményezne, vegye fel családtagjával a kapcsolatot, és ellenőrizze az esemény valódiságát.

(Forrás: police.hu – Kép: illusztráció/pixabay.com)

További híreink

Kiskorút vett rá egy közösségi oldalon intim fotók elküldésére

Varga Lilla

Egy bokorban hagyta újszülött gyermekét, majd elment kutyát sétáltatni

Irányi Dániel

Halálra szurkálta a prostituáltat, majd a holttestet gépkocsija csomagtartójában rejtegette

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben