-2.5 C
Budapest
2022. január 26., szerda
Magyar Jelen
Hírek Kárpát-haza Kiemelt

Üvöltve verte az asztalt egy román doktornő: Romániában élünk, románul beszéljen!

Nem egy, de nem is két esetben szólt már hír arról, hogy valakit (legtöbbször idős személyt) arra szólítottak fel: ne magyarul, hanem az ország nyelvén mondja el ügyes-bajos dolgát — igaz, hasonló esetre Szatmárban nemigen volt példa (vagy ha mégis, az nem jutott el a médiáig), de olyanra egészen biztosan nem, hogy az orvos két kézzel verje az asztalt nyomatékosításként, s úgy harsogja: Romániában élünk, románul beszéljen, és mondja el panaszát a páciens – írja a Szatmári Friss Újság.

A szatmárnémeti járóbeteg-ellátóban történt esetről a sértett, a 77 éves V. V. számolt be a lapnak. Mint mondta, a régi poliklinikán a fül-orr-gégészetre kellett mennie, ahol előbb románul szólalt meg, de amikor a panaszokat kellett sorolnia, már csak magyarul tudta folytatni.

Erre a román doktornő, Gabriela Niculescu valóságos hisztirohamot kapott,

két kézzel kezdte verni az asztalt, hogy Romániában élünk, románul mondja el, mi a baja.

“Amit tudtam, elmondtam románul, de ha egyszer a többit nem tudtam…” – magyarázta az idős asszony.

Mellesleg az asszisztensnő tudott magyarul, így a szükséges recept felírásra került.

“77 éves vagyok, de soha ilyet életemben még nem csináltak velem, soha senki így nem beszélt vagy viselkedett velem”

– mondta a teljesen ledöbbent magyar nyugdíjas.

Az ügy kapcsán a lap megkereste a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetőségét. Adrian Marc kórházmenedzser azt mondta, nagyon felháborította az eset, s a megkeresés nyomán az etikai és fegyelmi bizottság hivatalból eljárást indít az említett főorvosnő ellen. Kihangsúlyozta: A doktornő viselkedésére nincs magyarázat, az teljességgel elfogadhatatlan.

Mi azért vagyunk, hogy a beteg emberen segítsünk, függetlenül attól, hogyan vagy milyen nyelven mondja el a panaszát. Az ilyen viselkedés megengedhetetlen — és nem is engedjük meg, mert nem ez jellemzi a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházat

– ígérte meg.

További híreink

Trump is aláírta a Rodcsenkov-törvényt

Varga Lilla

Álnéven jelentkezett be egy szállóba az Állampusztáról megszökött, majd elfogott rab

Irányi Dániel

Iskolák elleni fegyveres támadásokat hiúsítottak meg Oroszországban

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen