17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt

Úzvölgyi botrány: a Mi Hazánk tiltakozik a román ügyészségi döntés ellen

– A Mi Hazánk Mozgalom tiltakozását fejezi ki, hogy újabb fejezete íródott az úzvölgyi szégyennek, hiszen a román ügyészség vádemelés nélkül lezárta az ügyet, mely a tavaly nyári magyarellenes erőszak nyomán indult, ráadásul kizárólag román nemzetiségű tanúkat hallgattak meg – fogalmazott Lantos János, a párt választókerületi elnöke. 

Lantos szerint beszédes, hogy még egy román emberi jogi szervezet, az Active Watch is közleményben szólította fel a román Igazságügyi Felügyeletet, miként dönthetett úgy a moniesti ügyész, hogy a “kifelé a magyarokkal az országból” skandálás nem gyűlöletkeltő és diszkriminatív.

– Szintén beszédesnek egy sajnálatosnak tartjuk, hogy a magyar kormány azóta sem tett semmi érdemlegeset az igazságért

– mutatott rá.

A Mi Hazánk politikusa ugyan elmondta, tavaly nyáron jegyzékben tiltakozott a magyar kormány és bekérette a román nagykövetet, aki a diplomáciai életben példátlan módon ennek nem tett eleget, és nem is lett következménye az ügynek.

– A Mi Hazánk szerint itt az eredmény, mert ez a hallgatás egy olyan nevetséges állam képét rajzolja ki a román soviniszták előtt, amelynek állampolgáraival bármit meg lehet tenni, és ők nem fognak leállni, ezért kell elejét venni a folyamatnak addig, míg nagyobb tragédia nem történik

– nyomatékosította.

Mindezért újra felsorolta a Mi Hazánk korábbi követeléseit, miszerint tiltsák ki Klaus Johannis román elnököt Magyarország területéről, ki azóta is folytatólagosan magyarellenes kijelentéseket tesz, bontsák fel a román-magyar alapszerződést, mert a románok szinte minden pontját megszegik, továbbá kéressék be újra nagykövetet, aki ha erre nem hajlandó, akár utasítsák ki az országból.

További híreink

A lopott aranyat a román nő a testüregébe rejtette

Dunai Tibor

Újrahasznosított szennyvízzel varázsoltak erdőt a sivatagba

Kiss Albert

Mi Hazánk: Fizessenek a koronavírus haszonélvezői! (videó)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen