2.1 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírek

Vádat emeltek a felüljáróról dinnyével és kövekkel dobálók ellen

Romlott dinnyével és kövekkel dobott meg három járművet az M3-as autópálya vajai felüljárójáról két elkövető, ezért most vádat emelt ellenük az ügyészség.

A tizennyolc és tizenkilenc éves elkövetők 2018. augusztus elején egyik éjjel elhatározták, hogy gépkocsival kimennek az M3-as autópálya Vaja közelében lévő felüljárójára, és kavicsokkal megrongálnak néhány alattuk elhajtó járművet. Első alkalommal egy kamion szélvédőjét repesztették be, amivel 90.990,- forint kárt okoztak. Két nap múlva éjjel újra próbálkoztak ugyanott, ekkor egy személygépkocsi volt az áldozat, amelynek a szélvédője szintén betört a kavicsoktól,  105.000,- forint kár keletkezett.

Három nap múlva éjjel ismét megjelent a két fiatal a felüljárón, és egy romlott dinnye darabjaival céloztak meg egy kamiont, amelynek a pótkocsiját találták el. Cselekményük folytatását a közelben figyelő rendőrök zavarták meg, azonban a két fiatal a rendőri felszólításnak nem engedelmeskedett, autójukkal elhajtottak a helyszínről, így őket rövid idő múlva a lakásukon fogták el a járőrök.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség arra tett indítványt a bíróságnak, hogy felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a vádlottakat, sőt a bűncselekmények elkövetéséhez saját gépkocsiját használó vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől.

A három rendbeli közlekedés biztonsága elleni bűntett és két rendbeli rongálás vétsége miatti eljárás a Mátészalkai Járásbíróságon folytatódik.

(ugyeszseg.hu, fotó illusztráció 24.hu)

További híreink

Idegesítette a harangszó – ezért gyújthatta fel a templomot Tiszakécskén egy fiatal

Faragó Dániel

Nem eltűnt, hanem gyermekeket terrorizált Dzsesszika

Irányi Dániel

“Elkövető életmódot” élő utas támadta meg a sofőr segítségére siető férfit az Örs vezér terén

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben