18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Választások előtti felmelegedés- a deviáns kapcsolatban élőknek is jár az SZJA-visszatérítés

12 év fideszes kormányzás után sem sikerült messzire jutni a keresztény és a konzervatív értékeket “zászlajára tűző” elitnek.  

Még júniusban jelentette be a kormány, hogy amennyiben a GDP idei növekedése eléri az 5,5 százalékot,

a gyermeket nevelő családok az átlagjövedelmet terhelő adó erejéig visszakaphatják az idén befizetett adójukat.

Szeptember végén a visszatérítés pontos feltételeit szabályozó kormányrendelet is megjelent, amely egyértelművé tette, hogy a visszatérítés azoknak a szülőknek jár, aki az év bármely napján családi adókedvezményre voltak jogosultak, így tehát nem csak a vér szerinti vagy örökbefogadó szülőknek, de azok házastársának és (azonos nemű) bejegyzett élettársának is.

A NAV közzé is tett honlapján egy tájékoztatót, ebben azonban a bejegyzett élettársak jogosultságát nem merték bevallani. A Háttér Társaság ezért közérdekű bejelentéssel fordult az adóhivatalhoz, kérve, hogy a tájékoztatót egészítsék ki a bejegyzett élettársak jogosultságára való utalással.

A kérésnek a NAV eleget tett, letérdelt a lobbisták előtt

és a tájékoztatóban ma már szerepel, hogy “Házasságon a bejegyzett élettársi kapcsolatot is érteni kell.”

“Ha a visszatérítés igénybevétele során bármely szivárványcsaládot hátrány ér, a Háttér Társaság Jogsegélyszolgálata ingyenes tanácsadással, jogi képviselettel segíti őket a jogszabályok által biztosított jogaik gyakorlati érvényesülése érdekében”

-igyekszik hűteni a kedélyeket honlapján a Háttér Társaság.

(illusztráció: Steiner Kristóf és az izraeli barátfiúja) 

További híreink

Bozótvágó késsel akart a vitának véges vetni

Szabó Norbert

Szijjártó: Magyarország elítéli a palesztinok támadásait Izrael ellen

Faragó Dániel

Egy televízió vásárlás körüli visszásságok

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen