7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Van ott még, ahonnan ez jött – a vakcinakészítő szerint máris van egy újabb vírus

Újabb járvány fenyegethet az AstraZeneca egyik feltatlálója szerint. Dame Sarah Gilbert a Nipah-vírus elterjedésére hívta fel a figyelmet a Cheltenham Festival of Literature-n tett felszólalásában.

A kórokozó lázat, görcsöket és hányást okoz. A feltaláló szerint a koronavírushoz képest egy jóval halálosabb vírusról van szó, ugyanis a Nipah halálozási rátája 50 százalék körül mozog.
“Ha megjelenne egy delta típusú Nipah -vírus, akkor hirtelen egy magas fertőzőképességű, 50 százalékos halálozási rátával rendelkező vírussal kellene szembenézni”mondta.
A tünetek kezdetben láz, fejfájás, izomfájdalom, hányás és torokfájás, majd ezt követik a súlyosabb állapotra utaló szédülés, álmosság, megváltozott tudatállapot. Végül a halálos agyvelőgyulladásra utaló neurológiai tünetek is megjelennek.
Erre a vírusra oltóanyagot egyelőre még nem fejlesztettek ki.

További híreink

Orvoshiány- száz gyerekpszichiáter sem jut Magyarországra

Faragó Dániel

Az EU 300 millió adag vakcinát kötött le a francia Sanofi gyógyszergyártónál

Dunai Tibor

Ellopta csapattársa óráját a guineai-francia tehetség

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben