2.5 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
Hírek

Várandós ukrán nők is részt vesznek a háborúban

Az ukrán hadseregben több mint ötezer nő szolgál, miközben Oroszország folyamatosan támadja az országukat. A várandós katonák felszerelését a Zemliacski Alapítvány állítja össze: a speciális egyenruhától kezdve a higiéniai eszközökig mindennel igyekeznek ellátni a nőket – írja az Index, hivatkozva a Szabad Európára.

Jevgenyija Emerald az ukrán hadsereg mesterlövésze – ő is várandósan vesz részt a háborúban.

Kszénia Drahanyuk a Zemlicskai Alapítvány létrehozója. Alapítványa egyedi katonai felszerelést készít az ukrán hadseregben szolgáló ötezer nő számára.

Az alapítványt magánadományokból finanszírozzák, és az ukrán hadseregnek is nagy segítséget nyújt, amely nem rendelkezik elegendő női felszereléssel.

(Kép: Radio Free Europe)

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Egerben így köszöntötték az adventi időszakot

Kemény János

“A 2023-as ülésszakon jóváhagyjuk a NATO-csatlakozást”

Kemény János

Elfogyott a “kitartás” – a Momentum kecskeméti képviselője is Gyucsányékhoz igazolt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben