36.3 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Gazdaság

Várhatóan sokan élnek majd az otthonteremtési program új elemeivel

Várhatóan sokan élnek majd az otthonteremtési program januárban induló öt új elemével.

Molnár Balázs azt mondta, hogy az intézet legfrissebb felmérése alapján az otthonfelújítási támogatással a megkérdezettek 20, a 27 százalékos áfa 5 százalékra csökkentésével a válaszadók 11, a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) vásárolt ingatlanoknál az áfa visszaigénylésével és az illetékmentességgel a résztvevők 14-14, a tetőtérbeépítéshez felvehető csokkal a megkérdezettek 8 százaléka szeretne élni.
Az intézkedések széles körben ismertek: a legkevésbé ismert lehetőségről is tízből heten hallottak – emelte ki.
Beszélt arról is, hogy gyermekvállaláskor nagyon fontos szerepe van a lakhatási körülményeknek. A fiatal válaszadók 87 százaléka 50 éves korára saját tulajdonú ingatlanban szeretne élni – mondta az elnökhelyettes.

 

 

(MTI)

További híreink

Egekben az élelmiszerárak és még további drágulás jön

Kiss Albert

Négy hónap haladék a társasági adó befizetésére

Dunai Tibor

Az új bankadó inkább kölcsön, mint adó

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben