21.9 C
Budapest
2021. május 9., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Sport

Vb-selejtező: döntetlennel nyitott a magyar válogatott

Nem éppen könnyű ellenfelet kaptuk a Vb-selejtezők nyitómérkőzésén, hiszen a világranglistán 19. lengyel válogatott kezdő tizenegye főként olasz, angol és német topligákban játszó futballistákból állt össze. Mellettünk szólt viszont válogatottunk elmúlt hat meccses mérlege, ami 4 győzelem, 2 döntetlen. Más kérdés persze, hogy lehet-e egyáltalán formáról beszélni, mikor majd fél éve nem játszott tétmeccset a magyar válogatott.

Noha a lengyelek igen magasra tették a mércét a himnusz éneklésnél, a magyar válogatott sem maradt szégyenben. Sőt, Hajdú B. szerint “mi győztünk”, hiszen Marco Rossi a csapattal énekelte a magyar himnuszt, ellentétben a lengyelek portugál vezetőedzőjével.

Számomra már az összeállítás látványa is örömet nyújtott, hiszen végre két csatárral álltunk fel, amit régóta hiányoltam.

Első játékrész

Nem éppen sportszerűen indult az első félidő. Alig három perc telt el a mérkőzésből, mégis többet állt a játék a szabálytalanságok miatt.

A 6. percben egy lengyel bedobást követően a magyar csapat labdát szerzett a saját tizenhatosánál. A labdaszerzést Fiola tanítani való indítása követte, amit Sallai Roland egy félpályás sprintet követően a rövid sarokba vágott. Az állás: Magyarország 1-0 Lengyelország.

A 19. percben ismét egy gyönyörű magyar támadást láthattunk. A lesen maradt Szalai Ádám nagyszerűen vonta ki magát a játékból, így tovább folyhatott az akció. Egy remek passz után a labda Lovrencsics elé került, aki talán át is vehette volna, annyira üresen maradt, ő azonban egyből kapura küldte. A lövés azonban meglehetősen gyengére sikeredett, ráadásul középre is ment. Marad az 1-0.

Az első félidőben túlnyomó részben a lengyelek birtokolták a labdát, de nem igazán tudtak mit kezdeni vele. Még csak kaput eltaláló lövésig sem jutottak, ellenben a magyar kontratámadások igen veszélyesnek bizonyultak. A labdaszerzést követő villámgyors akciókat, és precíz passzokat öröm volt nézni.

A játékvezetőnek is akadt dolga bőven. A lengyelek rengeteget szabálytalankodtak, noha a mijeinket se kellett félteni. Negatívumként felróható a bírónak a két meg nem adott magyar szöglet. De ez legyen a legnagyobb bajunk.

Szerencsénkre az első 45 percet Lewandowski foci helyett jobbára reklamálással, magyarázással és hisztivel töltötte. Ellenben Fiola egyértelműen a mezőny legjobbja volt az első játékrészben. Nem csupán gólpassza miatt, hanem a védelemben nyújtott kiemelkedő teljesítménye miatt is.

Második játékrész

A második félidőt is jobban kezdte a magyar válogatott. Az agresszív letámadás rövidesen meghozta gyümölcsét. Kleinheisler az 52. percben kishíján gólpasszt adott Sallainak, ám a lövést a lengyel védelem blokkolta. A lecsorgó labdára azonban lecsapott Szalai Ádám, és egy év gólcsend után ismét betalált a nemzeti mezt viselve. Az állás 2-0.

A gól után hármat is cseréltek a lengyelek, aminek sajnálatos módon igen hamar meglett az eredménye. A 60. percben ezúttal a lengyelek vezettek egy szép kontrát, melynek végén a csereként beállt Piatek első labdaérintéséből szépített. Az állás 2-1.

Még a visszajátszás is alig ment le, mikor egy eladott labda után – a szintén csere – Jozwiak is betalált a 61. percben. Az állás 2-2. Egyetlen perc alatt elvesztegettük két gólos előnyünket…

A magyar csapat erejét és tartását mutatja, hogy a gyorsan bekapott két gól után sem omlottunk össze.

Egy büntetőgyanús szituációt követően Szalai Ádám nem állt meg reklamálni, inkább beívelte a labdát középre, amit Lang megcsúsztatott, Willi Orbán pedig a 78. percben a hálóba bólintott, a lengyeleknek is megmutatva, miért ő a magyar válogatott második legeredményesebb játékosa. Az állás 3-2 Magyarország javára.

A 82. percben egy beívelést követően Lewandowski ismét bebizonyította, egy világsztárnak elég egyetlen villanás is. Az állás 3-3.

Az egyenlítés után jobbára a lengyel válogatott irányított, de helyzetekig ők sem igazán jutottak. A lefújás előtt egy perccel Fiola még kiállíttatta magát. A végeredmény 3-3.

Összegzés

A kezdő sípszó előtt a legtöbben alighanem elfogadtuk volna a döntetlent, a meccset látva azonban sokan jogosan érezhetjük úgy, hogy inkább buktunk 2 pontot, mintsem nyertünk 1-et. Elképesztően küzdött a magyar válogatott, látszott, mit szeretnének játszani, és a mérkőzés jelentős részében sikerült is azt játszani, ám néhány hiba ismételten becsúszott. Ez azonban nem fér bele a lengyelek ellen.

 

További híreink

Az ausztráliai Victoria állam betiltja a “szexuális orientáció” megváltoztatására irányuló terápiákat

Varga Lilla

Ismét meredeken csökken az olaj ára

Dunai Tibor

Parkokban zaklatta a nőket “érdekes” módon egy szerb pópanövendék Belgrádban

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben