35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Veszprémnek sem kell már a Jobbik

Varga-Damm Andrea kizárása újabb kilépési hullámot indított el a Jobbikban. A párt veszprémi alapszervezete meg is szűnt, miután a tagok jelentős része a távozás mellett döntött. Kovács Rajmund, helyi önkormányzati képviselő portálunknak elmondta, mivel közös ellenzéki összefogás keretében jutott képviselői mandátumhoz, annak sorsáról nem a Jobbik, hanem az ellenzéki pártok döntenek közösen.

Miként az várható volt, Varga -Damm Andrea Jobbikból történő kizárásával a veszprémi alapszervezet is búcsút intett a pártnak.

Kovács Rajmund helyi önkormányzati képviselő szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében tudatta, lemond minden pártbeli tisztségéről, és kilép a Jobbikból.
Közölte azt is,

a veszprémi alapszervezet tagjainak jelentős része is kilépett a pártból, így a szervezet létszáma 10 fő alá csökkent, amely miatt az Alapszabály értelmében a Jobbik Magyarországért Mozgalom veszprémi alapszervezete megszűnt.

Ismert: Kovács Rajmund vállaltan Varga-Damm Andrea mellett állt korábban is, így lépése nem meglepő. Miután a Jobbik országgyűlési képviselője harmadmagával, Sneider Tamással, és Farkas Gergellyel kilépett a Jobbik frakciójából, először Galambos István az egykori radikális párt Veszprém megyei vezetője jelentette be, hogy lemondott minden pártpolitikai tisztségéről és kilép a Jobbikból is. Ezután Kovács Rajmund a helyi sajtót arról tájékoztatta, hogy

Varga-Damm Andrea és ő a párt belső ellenzékéhez tartozik és a régi vonalat képviselik. Akkor még úgy tervezték, a pártból nem lépnek ki.

Varga – Damm Andreát azonban pénteken a párt kizárta soraiból. Ezt egyébként maga a képviselő jelentette be. Mint fogalmazott, „tárgyalást nem tartottak, nem akartak a szemembe nézni, a gyávaság útját választották a párt vezető tisztségviselői”. A döntés ellen nem fellebbez, mivel az elmúlt hét eseményei számára azt bizonyították, hogy a Jobbik teljes mértékben elvesztette értékorientáltságát. – Hogy már a Párbeszédből importálnak tagokat, hogy azt lehessen mondani: tagsága van a pártnak, hogy a VII. kerületben igazi jobbikosokat fosztanak meg tisztségüktől és ejtőernyősöknek adják át a pozíciójukat, azt jelenti, hogy már nincs jobbikos küldetés – mondta Varga-Damm Andrea, hozzátéve: mindezt árulásnak tartja. Emlékeztetett: a Jobbik alapszabálya előírja, hogy volt MSZP-, SZDSZ- vagy MDF-tagok nem lehetnek a párt tagjai, a Párbeszéd pedig az MSZP listájáról jutott a parlamentbe.

Kovács Rajmund megkeresésünkre elmondta, amikor Varga-Damm Andreát betámadták a párton belül, tett egy nyilatkozatot, ha Andreát kizárják a pártból, akkor ők elgondolkoznak a szervezet jövőjéről. – Mivel többen is kiléptünk, így a szervezet jogilag megszűnt – fogalmazott.

Az ügy további érdekessége, hogy Kovács Rajmund az ellenzéki összefogás keretében jutott önkormányzati mandátumhoz. Azon kérdésünkre, miszerint visszaadja-e képviselői mandátumát, elmondta, tekintettel arra, hogy közös jelölt volt, az összes párttal egyeztetnie kell. Azaz a Jobbik egyedüliként nem kérheti fel a lemondásra.

– Ha az ellenzéki pártok úgy döntenek, hogy a továbbiakban nincs szükség a munkámra, természetesen visszaadom a mandátumomat, ebben az esetben egyeztetés után új tagot delegál az összefogás –

jelezte Kovács Rajmund, hozzátéve, két bizottsági tagot érint még a Jobbikból való kilépésük, náluk hasonló egyeztetések várhatók.

További híreink

Toroczkai László rendkívüli mozgósítása

Kemény János

A tartományi képviselőház “LGBTQ-szabadság zónájává” nyilvánította Berlint

Irányi Dániel

Moszkvában bekérették az amerikai nagykövetet a washingtoni szankciók nyomán

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben